„Moc si toho ocenění vážím, ale nijak zvlášť to neprožívám. Důležitější jsou pro mě výsledky mužstva,“ říká skromně odchovanec Kroměříže.

Mezi prvoligovým ženami trumfovala brankářka Barbora Růžičková. Opora celku z Uherského Hradiště i české ženské reprezentace se galavečeru kvůli nemoci nezúčastnila. Cenu za ni na pódiu převzala kapitánka Irena Sedlačíková. „Jsem velmi mile překvapená a moc šťastná, že jsem získala toto ocenění, které ale patří celému týmu. Chtěla bych poděkovat zejména trenérům, kteří nás v loňské sezoně výborně vedli a také všem spoluhráčkám. Ty rovněž byly součástí tohoto skvělého ročníku,“ prohlásila Růžičková.

Zatímco dorostencům Slovácka se letos až tolik nedařilo, žáci moravského klubu sbírali vítězství a sklízeli úspěchy. Největší triumf dosáhli žáci kategorie U13, kteří se pod vedením trenérů Jiřího Perútky a Martina Kozla stali mistry České republiky v halovém fotbale. „Kluky je potřeba pochválit za kvalitní výkony a vzornou reprezentaci klubu,“ uvedl Perútka.

O pozornost si v roce 2018 řekli i další fotbalisté a fotbalistky klubu z Uherského Hradiště. Slavnostní akcii, která se v úterý uskutečnila v kině Hvězda, moderovali Kristýna Janků a Aleš Mazúrek. Program svým vystoupením zpestřili muzikanti v čele s Radkem Malenovským. Majitel klubu Zdeněk Zemek ovšem na tradičním galavečeru scházel. „Uvízl někde na trase Brno – Uherské Hradiště, ale možná už bude čekat ve foyer,“ hlásil ředitel Slovácka Pojezný.

Podle něj má pořádání podobné akce smysl. „Vždycky je dobře, když se mohou potkat naši nejmenší naděje s profesionálními hráči. Mohou se na ně podívat hezky z blízka. Poznají, že jsou taky jenom z masa a kostí. Vědí, že šance prosadit se je velká,“ říká Pojezný, který je v kontaktu také s bývalými hráči a známými odchovanci. „Třeba před pár dny jsem komunikoval s Michalem Sadílkem. O víkendu nastoupil k prvnímu ligovému zápasu v nizozemské lize. Přitom to není tak dávno, co si šel tady u nás pro nějaké ocenění. Pro všechny z vás je to motivace dostat se do velkého fotbalu právě přes Slovácko,“ pronesl Pojezný.

Známý funkcionář vyzdvihl také prodej talentovaného brankáře Matěje Kováře do Manchesteru United. „V klubu působím devatenáct let a o něčem podobném se mi nikdy ani nesnilo. Je to ojedinělá věc,“ uvedl. „Spousta z vás má naději, že se jim to podaří taky,“ dodává naději dalším šikovným fotbalistům Pojezný.

Ten zároveň upozorňuje, že ještě není konec. Další důležitá bitva pro Slovácko přijde v sobotu. „Musíme se dobře připravit, abychom poslední zápas letošního roku zvládli,“ říká.

Ani na Vánoce ale ve své řeči druhý muž Slovácka nezapomněl. „Přeji vám, abyste si užili svátky, odpočinuli si a po Novém roce přišli zase plní elánu. Aby ten příští rok byl alespoň jako tento, což by znamenalo, že zase budeme hrát ligu,“ zakončil Pojezný.

Galavečer 1. FC Slovácko za rok 2018

Muži: Marek Havlík
Ženy: Barbora Růžičková
Junior: Radim Olšanský
Dorostenci U19: Marek Polášek, Jiří Vítek
Dorostenci U18: Lukáš Kočiš, David Šenkeřík
Dorostenci U17: David Kratochvíla, Martin Kudela, Ondřej Porč
Dorostenci U16: Maxim Stropsa, Filip Vecheta, Daniel Fridrich
Žáci U15: Adam Zapletal, Filip Janečka, Lukáš Macháček
Žáci U14: Jakub Daňhel, Tibor Dunka, Kristián Zelina
Žáci U13: Simon Gabriš, Miroslav Elsner, Jan Kolařík
Žáci U12: Martin Kulyk, Vojtěch Vepřovský, Adam Křiklava
Přípravka U11: Šimon Baláž, Tobiáš Janoušek, Ondřej Hastík
Přípravka U10: Adam Beneš, Jakub Chudíček
Přípravka U9: Matěj Vojáček, Marek Šuránek, Filip Hrbáč
Přípravka U8: Lukáš Kaštánek, Petr Shromáždil, David Jamný
ŽenyU18: Kateřina Šperová, Tereza Ohlídalová, Andrea Hollá
Ženy U15: Viktorie Stašková, Vendula Polášková, Klára Bangová
Ženy U13: Adéla Chodurová, Markéta Jančářová
Ženy U11: Kristýna Chodurová, Sára Šrámková
Ženy U9: Denisa Tománková, Karolína Vránová, Ema Tománková