Jediná gólová akce přišla po přihrávce navrátilce Vasiljeva a po centru křídelníka Jana Navrátila. Dravý záložník z pravé strany poslal balon do šestnáctky soupeře a jeden z albánských zadáků při nešťastném obranném zákroku poslal míč do vlastní sítě.

„Dostal jsem dobrý balon za obranu a snažil jsem se ho z jedné trefit do prostoru. Tam sice nebyl nikdo od nás, přesto z toho byl gól, když si soupeř srazil do vlastní branky,“ popisuje rozhodující okamžik sobotního duelu Navrátil: Sedmadvacetiletý fotbalista byl sám překvapený, jak celá akce nakonec skončila.

„Všechno se počítá, když je to gól,“ usmívá se bývalý hráč Olomouce a Liberce.

Stoper 1. FC Slovácko Stanislav Hofmann.
Zápas byl pro mladé kluky velká škola, tvrdí stoper Hofmann

Do té doby se přitom čtrnáctý tým HET ligy proti albánskému protivníkovi spíše soužil. Hlavně v prvním poločase byli hráči Teuty Durres nebezpečnější a vypracovali si více příležitostí.

Zato Slovácko na podmáčeném trávníku dlouho nijak nebezpečné nebylo. „S první půlí jsem byl velmi nespokojený. Neodehráli jsme ji tak, jak bych si představoval,“ zlobí se trenér moravského týmu Michal Kordula.

„Chyběla mi větší koncentrace. Nebyli jsme mentálně připravení na zápas. Ani individuální výkony nebyly dobré. Pouze jsme absolvovali pětačtyřicet minut,“ přidává trenér Slovácka.

Ve druhé půli se Šumulikoski a spol. zvedli. Moravané kontrolovali hru a dvakrát zahrozili. Pokaždé se ve vyložené šanci ocitl útočník Zajíc. Nejlepší střelec Slovácka v letošním ročníku poprvé šel sám na brankáře, podruhé zase pálil z malého vápna, ale ani jednou neuspěl.

„Ve druhé půli jsme se se zlepšili, soupeře přitlačili a připravili si i několik šancí. Nakonec rozhodla jedna šťastná situace. Za vítězství jsem ale rád,“ prohlásil Kordula.

Sobotní duel poznamenal vytrvalý déšť, který skrápěl turecké trávníky i o den dříve. „Bylo to nepříjemné., ale pro oba týmy stejné,“ připomíná Navrátil.

Na nepříznivé podmínky se nevymlouval ani trenér Kordula.

„Déšť nás výkon v žádném případě neomlouvá,“ zdůraznil devětatřicetiletý kouč.

Fotbalisté Slovácka zakončí první soustředění v neděli, kdy se vrací zpět domů. „Už se mo těším,“ přiznává Navrátil.

Jeho nadřízený hodnotí devítidenní pobyt na pobřeží Středozemního moře pozitivně. „Soustředění v Turecku bylo po všech stránkách super. Každý den jsme mohli trénovat na výborně připravených hracích plochách a odehráli jsme i tři velmi kvalitní zápasy,“ dodává Kordula.

Přípravný fotbal –

KS Teuta Durres - 1.FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 80. vlastní
Slovácko: 1. poločas: Daněk – Juroška, Tkáč, Břečka, Reinberk – Sadílek, Daníček, Kohút – Havlík, Kubala, Petr.
2. poločas: Trmal – Vasiljev, Hofmann, Šimko, Divíšek – Hellebrand, Šumulikoski, Machalík – Navrátil, Zajíc, Rezek.