FK TEPLICE – 1. FC SLOVÁCKO 0:4 (0:2)

„Místo růží měli rozdávat klacky," vystihl rozmrzelou náladu v ochozech jeden z očividně zklamaných návštěvníků. Narážel tím na fakt, že ženy v doprovodu partnera dostávaly u vchodu růži, dárek k jejich pátečnímu mezinárodnímu dni. Roztrpčení z výsledku přes bojovný výkon však u náročných diváků převládalo.

„Hovoří se mi hrozně špatně. Když doma prohrajete 0:4, nálada dobrá není," přiznal Zdeněk Ščasný, zkušený trenér FK Teplice.

Následně se za svůj tým postavil. „Teď ale asi všechny překvapím, protože klukům nemám až na nějaké chyby co vytknout. Dnešní zápas? To byla pomsta za to, co jsme si v prvních dvou kolech dovolili, jak jsme hlavně první poločas v Příbrami prohospodařili. V utkání proti Slovácku byla z naší strany bojovnost, nasazení, touha i srdce. Bohužel, nevyužili jsme šance a soupeř odskočil na 0:2. Já v přestávce věřil, že alespoň bod vydolujeme. I do druhé půle jsme nastoupili s obrovským elánem a i za stavu 0:3 jsme měli šance. Trefovali jsme tyče nebo naše hráče. Kdyby se hrálo dva dny, gól nedáme. Dnes nám to nebylo souzeno," řekl na tiskové konferenci teplický trenér Ščasný.

Skutečně, nedá se říci, že by teplický tým utkání odflákl. Nedokázal využít šance, srážely ho hrubé chyby v obraně. K lepšímu výsledku mu nepomohli ani navrátilci do sestavy brankář Tomáš Grigar a záložník kapitán Admir Ljevakovič, kteří si odpykali disciplinární tresty za žluté karty.

Byl to právě gólman Grigar, který se podepsal na lacině inkasované třetí brance (v 53. minutě doklepl do sítě míč hostující kapitán Jan Trousil). „Chyba to byla, ale stává se. Chytat bude i v dalších zápasech," zastal se i tradiční opory teplický kouč.

Teplice zůstávají čtrnácté, těsně nad sestupovou propastí, k dobru na poslední dva týmy mají jediný bod. „To, že jsme doma prohráli, je nepříjemné. Teď jedeme do Jablonec, pak nás čeká Slavia a Plzeň. Pokud se chceme zachránit, budeme muset bodovat, to je jednoduché. Jinak se v tom nechci moc pitvat. Po zápase v Příbrami jsem bouchl do stolu, dnes naopak oceňuji nesmírnou snahu našich hráčů," dodal Ščasný.

Zatímco zkroušení tepličtí hráči rozdávali v mix zóně přítomným novinářům rozhovory, hostující kabina se nadšením otřásala. Zněly zní vítězné chorály.
„Za vítězství, které jsme tady utržili, jsem rád, protože výsledek neodpovídá obrazu hry. Teplice měly smůlu, třeba Mahmutovič měl za stavu 0:0 vyloženou šanci. On ji nevyužil, my následně ano. Potvrdilo se, že na Teplicích leží deka a my jsme toho dokázali využít," řekl Svatopluk Habanec, trenér 1. FC Slovácko, jenž ze svého zaplatil deset tisíc za zájezd osmdesáti fanoušků.

Zápas pro Habance byl, jak sám připustil, srdeční záležitostí. Po utkání v Teplicích zůstal, výprava se vracela do Uherského Hradiště bez něj. Hráčům navíc slíbil extra prémii. „V Teplicích jsem hrál i nějaký čas trénoval. Opravdu jsou v krizi a já doufám, že se z ní co možná nejdříve vyhrabou. Teď už ale mám modro-bílé srdce, bojuji za 1. FC Slovácko a hlavní pro mě je, že jsme získali tři body a v tabulce se posunuli z nejhoršího," prohlásil spokojený Habanec, jehož tým v předchozích dvou zápasech skórovat nedokázal: „Věřil jsem, že to musí přijít, protože forma špatná nebyla."

Branky: 19. a 66. Došek, 36. Valenta, 53. Trousil. Rozhodčí: Jech – Mencl, Moláček. ŽK: Mahmutovič, Ljevakovič, Rosa, Vondrášek – Hlúpik, Valenta. Diváci: 3390.

Teplice: Grigar – Kaufman, Jablonský, Rosa – Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek, Chovanec (62. Vůch) – Litsingi, Mahmutovič (71. Podaný), Kerič (46. Jindráček). Trenér: Ščasný.

Slovácko: Melichárek – Reinberk, Trousil, Mezlík, Kuncl – Hlúpik (78. Hála), Hofmann, Valenta (86. Daníček), Volešák – Kerbr (71. Skalák), Došek. Trenér: Habanec.