„Celkem bychom měli odehrát čtyři zápasy. Srbská Jagodina a ukrajinský Volyn Luck jsou předběžně domluveny. Jednáme rovněž ještě se soupeřem z první maďarské ligy a v závěru soustředění bychom měli odehrát ještě utkání s týmem ze třetí rakouské ligy," přiblížil Petr Pojezný, sekretář a vedoucí prvního mužstva.

Na soustředění do Turecka odcestuje 23 hráčů plus sedmičlenný realizační tým. „V úterý bude ve výpravě chybět Michal Trávník, který odletěl s českou reprezentací U19 do Irska. Koncem týdne se k nám ale připojí," vysvětlil trenér Svatopluk Habanec.

Na seznamu hráčů je rovněž záložník Ladislav Volešák, který byl v sobotním zápase s Nitrou velmi ostře faulován a hrací plochu opustil na nosítkách. „V první moment jsem si myslel, že mám převrácené koleno, ale naštěstí tam mám jen otisk od kolíků a je to v pořádku," říká s velkou úlevou záložník Slovácka, který se na soustředění do Turecka těší. „Určitě nás tam čekají kvalitní terény, lepší počasí a hlavně kvalitní soupeři," nemůže se Ladislav Volešák dočkat, až se proběhne po přírodním trávníku.

S průběhem zimní přípravy je zatím spokojen. „Myslím, že jsme udělali kus práce. Na začátku nám zápasy moc nevyšly, ale v posledních duelech to již vypadalo mnohem lépe, mělo to hlavu a patu. V Turecku to doladíme a pak hurá na jarní číst Gambrinus ligy," usmívá se záložník Slovácka.

Nominace hráčů na soustředění:

Brankáři: Heča, Chvojka, Melichárek

Obránci: Břečka, Hofmann, Košút, Kubáň, Kuncl, Mezlík, Reinberk, Trousil

Záložníci: Daníček, Fujerik, Hlúpik, Kordula, Trávník, Valenta, Volešák

Útočníci: Došek, Haša, Kerbr, Kovář, Skalák

Zápasy k dnešnímu dni v neoficiální podobě:

7. 2.: FK Jagodina (Srbsko)

9. 2.: tým maďarské I. ligy (bude upřesněno)

12. 2.: Volyň Luck (Ukrajina)

14. 2.: tým rakouské III. liga (v jednání)