„Základním cílem je návrat do horní čtverky a následně se pokusit navázat na úspěšná medailová léta," potvrdil kouč, který u týmu působí již třetí sezonu. „Titul sice obhajuje Sparta, ale protože kádr omladila, na prvenství favorizuji Slavii. Tyto dva celky mají oproti ostatním jasně navrch," potvrdil Vlachovský.

Jeho kádr sice opustilo pět fotbalistek (Červínková do Brna, Stolařová kvůli studiu ukončila kariéru, Blažková do Sparty a Soukeníková s Matouškovou jsou bez angažmá), ovšem stejný počet přišel.

Zejména od trojice amerických hráček si ve Slovácku hodně slibují. Obranu vyztuží Hannah Gmerek (23 let) a Asley Swinhart (30), v záloze předvede své dovednosti Alexandra Tagent (24). „Ta je velmi silná na míči, téměř jej neztratí. Všechny tři by měly herně vyčnívat nad ostatními," pochvaluje si kouč, který za příchod kvalitních hráček vděčí svému asistentu „skautu" Svatopluku Mackovi, který ze zámořských univerzitních soutěží fotbalistky láká. „A na co? Na Evropu. V Americe až tolik finance neřeší, a tak k nám prakticky jezdí na tříměsíční dovolenou zpestřenou o fotbal. Protože jsme amatérský klub, vše si hradí a my jim jen pomáháme," upřesnil spokojeně Vlachovský.

Stejně jako Američanky přišla do Slovácka na půl roku z Holešova obránkyně Michaela Dobroslávková, ještě větší radost přitom mají z přestupu reprezentační gólmanky Radky Bednaříkové. „Náš kádr nyní čítá 19 jmen, ovšem do sobotního utkání doma s Bohemians (od 14.00 na Širůchu) kvůli zranění nenastoupí zraněné opory Cvernová se Sedláčkovou. I přesto věřím, že vstup do sezony zvládneme," dodal Petr Vlachovský.⋌(mb)