Přestup Eladara Civiče do Sparty ještě uzavřený není. Příchod Lafaty je podle ředitele Slovácka nesmysl


Rodák z Valašského Meziříčí naposledy působil s pražské Dukle, kde v právě skončeném ročníku zasáhl do 22 zápasů a vstřelil jeden gól. Celkem odehrál v lize 33 zápasů, v nichž zaznamenal dvě branky. Příchod na Moravu uvítal.

„Po pěti letech v Dukle Praha jsem cítil potřebu změny a jsem moc rád, že mým novým klubem bude právě 1.FC Slovácko. Oslovuje mě snaha o atraktivní fotbal s využitím řady vlastních odchovanců, kterým se Slovácko poslední dobou prezentuje. Bonusem navíc je pro mě možnost žít a bydlet zrovna v Uherském Hradišti. Pocházím z Valašska a ke slováckému regionu mám proto osobně velmi blízko," uvedl pro klubový web Jan Juroška.

Podle jeho agenta nastal pro změnu dresu správný čas.

Útočník Slovácka Tomáš Zajíc
Tomáš Zajíc: Sparta byla vrchol sezony. Šancí jsme měli víc

„S Honzou jsme o tpom několikrát debatovali. Zástupci Slovácka si jej dlouhodobě skautovali, ze strany vedení klubu i trenérského štábu jsme vnímali skutečně seriózní zájem o jeho služby. Jsme přesvědčeni, že jde o velmi dobré rozhodnutí pro všechny zúčastněné strany," nechal se slyšet Roman Brulík z agentury RBR SportConsult, která se na celém transferu podílela.

Přestože už se dlouho hovoří o odchodu Eldara Civiče do Sparty, celá věc ještě není uzavřená.

„Jednání probíhají, ale u konce ještě nejsou. Dolaďujeme finální podobu transferu," poznamenal ředitel Slovácka Petr Pojezný.

Podobné stanovisko zaujal i v případě zájmu o Juraje Chvátala, který v Uherském Hradišti hostoval právě ze Sparty.

„Zájem o něj máme, když tady bude chtít být, rádi bychom ho udrželi. Záleží ale především na tom, jak si to vyhodnotí ve Spartě," poznamenal šéf klubu.

Prioritou podle něj bude v přestupovém období posílení ofenzívy. „Všichni vidí, že moc branek nedáváme, získat střelce ale není jednoduché, toho shání všechny týmy," řekl Petr Pojezný.

V médiích se objevilo, že by mohl v rámci kompenzace za Civiče dorazit ze Sparty ostrostřelec posledních let David Lafata. „To je něčí výstřel do tmy. Vůbec nerozumím tomu, kde se to vzalo," odmítl spekulace ředitel Slovácka. 

30. kolo ePojisteni.cz ligy: 1. FC Slovácko - AC Sparta Praha
Sparta na Slovácku vedla, bod zachránil kapitán