Soupeři tedy mají co vracet, speciální motivací by jim mohly být i hordy fanoušků, které se je chystají podpořit. „Vypadá to, že budeme vypravovat sedm autobusů, další spousta příznivců se navíc chystá jet po vlastní ose," uvedl mluvčí 1. FC Slovácko František Uhříček.

ZBROJOVKA BRNO – 1. FC SLOVÁCKO

Dnes v 17.00 hodin

Bilance: 19 zápasů – 11 výher, 5 remíz, 3 porážky, skóre 30:12.

Oba týmy si již s předstihem zajistily ligovou příslušnost i pro příští sezonu. Nic by tedy nemělo bránit tomu, aby se hrál atraktivní a útočný fotbal bez větších nervů a taktické svázanosti. „Kdyby to skončilo 5:3, asi by se nikdo nezlobil," potvrdil dobře naložený trenér Brna Ludevít Grmela, který jedním dechem dodal: „Samozřejmě pro nás."

O něčem takovém ale jeho protějšek Svatopluk Habanec nechce ani slyšet. „Naším cílem je být druhým nejlepším moravským týmem po Sigmě Olomouc. To znamená v Brně uspět a zlomit dlouhou nevydařenou sérii," přeje si Svatopluk Habanec, jehož tým má v tabulce před Zbrojovkou dvoubodový náskok.

Moravští rivalové jsou v závěru sezony v pohodě. Brno pod novým koučem ze čtyř domácích zápasů získalo deset bodů, hosté zase z posledních dvou duelů na hřištích soupeřů přivezli čtyři body a naposledy lehce přehráli ostravský Baník. „Jsme si vědomi kvalit Brna, které dokázalo doma porazit i Spartu. Spoléhám na to, že se v posledním zápase budeme prezentovat dobrým fotbalem. Také proto, že se do Brna chystá hodně našich fanoušků, které nechceme zklamat," připomněl kouč Slovácka.

„Jdeme na to, nemáme se čeho obávat. Naopak můžeme hrát bez zábran tak, aby byl fotbal zajímavý pro lidi. Já jsem nikdy nepatřil k trenérům, kteří by chtěli hrát jen a jen zezadu. Z obou jedenáctek spadl tlak boje o záchranu, věřím, že to bude atraktivní zápas," nechal se slyšet Ludevít Grmela.

Utkání bude hodně pikantní pro některé hráče Slovácka – hned pět (Došek, Kubáň, Kuncl, Radek Mezlík a Trousil) jich totiž oblékalo dres Zbrojovky. Prvně jmenovaný je odchovancem klubu, šetřit ho ale jistě nebude. Zkušený útočník si totiž v pětatřiceti letech může vytvořit nový rekord v počtu branek za sezonu. Dvěma zásahy do sítě Baníku totiž vyrovnal své dosavadní maximum ze sezony 2006/2007, kdy oblékal dres pražské Sparty. „Určitě, bylo by to zase příjemnější, ale prvořadé je vyhrát. Zdravotně se pořád biji s nějakou virózou, uvidíme, jak na tom budu. Ale pokud budu na hřišti, tak určitě budu chtít dát gól a ten rekord překonat.," říká Libor Došek.

Fanoušci Slovácka by si možná měli přát, aby šel na hřiště nemocný, stejně jako tomu bylo v předchozím utkání proti Baníku, který i přes zdravotní indispozici popravil dvěma zásahy. „Můj stav je o něco lepší, před Ostravou jsem nemohl ani spát. Je to takový paradox, že člověk jde na hřiště, když není v pořádku a dá dvě branky. Sám jsem ale cítil, že to nebylo ono, špatně se mi běhalo a byl jsem hned unavený," vrací se k poslednímu domácímu zápasu společně se Sparťanem Kadlecem třetí nejlepší ligový kanonýr.

Sice popírá, že bude mít dnes zvýšenou motivaci, přesto připouští, že to pro něj bude speciální zápas. „Spíš to bude zajímavé tím, že tam dělá brácha a moje máma, takže to bude spíš rodinný souboj než zvýšená motivace kvůli tomu, že je to Brno. Samozřejmě bych chtěl vyhrát, abych pak mohl na dovolené bráchu trochu štengrovat," uzavírá s úsměvem vytáhlý útočník.

Zatímco Slovácko půjde do bitvy na moravském poli kompletní, domácí se musí obejít bez vykartovaných Frejlacha a Suse, stoprocentně v pořádku není Šoljič.

Předpokládaná sestava Slovácka: Melichárek – Kuncl, Košút, Trousil, Reinberk – Volešák, Šumulikoski, Daníček, Valenta – Kerbr, Došek.