„Nabídku ze Slovácka jsem obdržel asi před dvěma týdny. Zaujala mě jak z hlediska financí, tak i z pohledu možnosti prodloužit si o dva roky kariéru. Děkuji vedení FC Vysočina, že mi nakonec nastalou šanci umožnilo. Na působení v Jihlavě budu vzpomínat vesměs pozitivně,“ uvedl na klubovém webu Jihlavy Jiří Krejčí.

Odchovanec Sparty odehrál v nejvyšší soutěži 225 zápasů, ve kterých zaznamenal osm branek. Ve Slovácku ale bude mít především obranné úkoly.

„Jde o vysokého hráče, který je ošlehaný českou ligou a je mentálně silný. Jirka má přednosti ve vzdušných soubojích nejen ve vlastní šestnáctce, ale i v pokutovém území soupeře. Znám ho navíc i po stránce charakterové, protože jsme se potkali v kabině, když jsem hrál v Jablonci,“ říká trenér Slovácka Michal Kordula.

Gruzínský útočník  Irakli Sikharulidze v Uherském Hradišti v pondělí podstoupil zdravotní prohlídku a v úterý absolvoval první trénink s novým týmem. Foto: www.fcslovacko.cz
Sikharulidze se rozhodl pro Slovácko i na doporučení trenéra Weisse

Zatímco celek z Uherského Hradiště před jarními záchranářskými boji přivedl další posilu, poslední Jihlava přišla o dalšího stabilního člena základní sestavy.

„S Jirkou jsme pro jarní část sezony počítali, tudíž je to pro nás po sportovní stránce ztráta. V polovině ledna nám však oznámil, že buď teď, nebo v létě chce využít na naše poměry neuvěřitelné nabídky Slovácka a naléhal na nás, abychom jej pustili již v zimě. Tuto těžkou situaci jsme vyhodnotili tak, že bude pro klub lepší, pokud hráč odejde již nyní,“ prohlásil na webu Vysočiny ředitel klubu Jan Staněk.

Zkušený funkcionář se s hráčem neloučil lehce. Nakonec dal Krejčímu svolení k odchodu.

„Přestože posilujeme kádr našeho přímého konkurenta v boji o záchranu, nakonec jsme jeho přestup po náročných jednáních akceptovali. Neuměli jsme si představit, že ve středu naší obrany po celé jaro nastupuje hráč, který nemá dostatečnou motivaci k setrvání Jihlavy v HET lize a pro něhož je zásadní finanční aspekt. Na jaře chceme na hřišti jen fotbalisty, kteří se budou bít za Vysočinu a kterým můžeme stoprocentně důvěřovat,“ okomentoval nečekaný přestup Staněk.

Fotbalisté Slovácka. Ilustrační foto.
Slovácko míří znovu do Turecka. Před startem ligy odehraje čtyři zápasy

Jiří Krejčí patří mezi odchovance Sparty. První ligový start si ale rodák z Chlumce nad Cidlinou připsal v Blšanech, odkud ho v lednu 2005 vykoupil Jablonec. Kromě Česka působil také v Řecku, Rumunsku a Maďarsku.

V létě 2013 se Krejčí dohodl na smlouvě s Jihlavě. Dres Vysočiny navlékl ve 116 duelech. Celkem má na kontě 225 startů v české nejvyšší soutěži. Od loňského června je členem širšího vedení Hráčské fotbalové unie, která se stará o zájmy aktivních i bývalých fotbalistů.

Fanoušci Slovácka ve Vídni. Boleslav Lysák je druhý zleva.
Fanoušci Slovácka ovládli Vídeň. Díky, řekl kapitán