Kouč Svatopluk Habanec oceňuje kvalitní posily soupeře, vidí ale šanci v nesehranosti severočeského týmu

Z posledních dvanácti vzájemných utkání navíc modrobílí vyhráli jen dvě. I tentokrát budou favoritem domácí Galacticos, jak se týmu šéfa FAČR Miroslava Pelty začalo po velkých letních nákupech přezdívat. Výbornými výkony a výhrou nad Bohemians povzbuzené Slovácko ovšem bude chtít prognózy postavit na hlavu.

JABLONEC – 1. FC SLOVÁCKO

Dnes v 17 hodin

Rozhodčí: Příhoda – Jiřík, Fišer.

Bilance v lize: 24 zápasů – 11 výher, 6 remíz, 7 porážek, skóre 29:20.

U Nisy opravdu nakupovali ve velkém, přišla velká jména jako Hübschman, Jun, Pospíšil či Pernica.

„Jejich posily mají velkou kvalitu a jsou tam i další kvalitní hráči, takže nás čeká velmi těžké utkání. Pokud ale budeme hrát svou hru, tak nemusíme z prvního venkovního utkání dojet bez bodu," připomněl záložník Slovácka Veliče Šumulikoski, že jeho tým čeká po dvou domácích duelech premiéra na hřišti soupeře.

Právě domácí prostředí motivuje Jablonecké, aby podali co nejlepší výkon. „Chceme předvést kvalitní výkon a potěšit naše diváky," potvrzuje trenér Jaroslav Šilhavý. Jedním dechem ale zdůraznil, že soupeře v žádném případě nepodcení.

„O Slovácku se sice na veřejnosti příliš nemluví, ale je to velmi dobrý tým. Mají to dobře poskládané a nescházejí jim ani ambice. Máme k soupeři pokoru," dodal kouč Severočechů, jehož svěřenci budou chtít napravit dojem z nepovedeného utkání v Plzni.

Hosté ovšem cítí šanci, neboť Peltův soubor ještě není optimálně sehraný.

„Příchodem zkušených borců Hübschmana, Juna a Pernici, kteří tvoří hru, získal Jablonec na kvalitě. Po velké obměně v letní přestávce ale ještě hledá svou herní tvář, což potvrdila prohra v posledním kole v Plzni, kde udělali zbytečné chyby," všiml si trenér Slovácka Svatopluk Habanec, podle kterého by jeho celek rád navázal na dobrý výkon a výsledek z posledního zápasu proti Bohemians.

Hosté sice z ideální jedenáctky budou zřejmě postrádat zraněného Kerbra, na jejich výkon by to však nemělo mít vliv. Šanci na jeho postu zřejmě dostane letní posila Luboš Kalouda, který tak v novém týmu poprvé začne utkání v základní sestavě.

Velký problém řeší i Jablonečtí, kterým se v minulém zápase v Plzni vážně stranil stoper Vít Beneš, který v úterý prodělal operaci achilovky a minimálně na podzim si nezahraje.

„Zranění přišlo v době, kdy se tým sehrával, na hřišti se začaly projevovat automatismy. Nyní to musíme malinko změnit, ale máme alternativy, jak Víťu nahradit. Na stoperu můžou Kysela, Rossi, ale i Hübschman," poznamenal trenér Šilhavý.