Zvítězit na hřišti pod Ještědem se ovšem hradišťským fotbalistům ještě nikdy v historii nepodařilo, z devíti výjezdů na sever Čech přivezli pouze tři body a za stejný počet remíz.

Liberečtí teď navíc vládnou Gambrinus lize a kráčí za ziskem titulu.

LIBEREC – 1. FC SLOVÁCKO

Pátek 20.15

Bilance v lize: 19 zápasů – 11 výher, 6 remíz, 2 porážky, skóre 31:18

Tři kola před koncem Gambrinus ligy drží Slovan na čele tabulky čtyřbodový náskok před Spartou, o další bod zpět je obhájce titulu z Plzně. Slovácký kouč si uvědomuje, že na stadionu U Nisy nečeká jeho tým žádná procházka růžovým sadem.

„Domácí bojují o titul, určitě budou chtít vyhrát. Hovoří pro ně zejména to, že na jaře kromě prohry se Spartou na svém hřišti neztratili jediný bod a všechny soupeře jasně přehráli," varuje Miroslav Soukup.

Od již zmiňovaného utkání se Spartou jsou Liberečtí suverénní, ve třech utkáních nasázeli soupeřům jedenáct branek. „Mají vyvážený konsolidovaný tým, sestava se v podstatě neměn. Jsou ve velmi dobré formě. Za vše hovoří poslední dva zápasy. Doma porazili Žižkov 4:0, i když jim soupeř dlouho odolával. Stejným výsledkem zvítězili i v posledním kole v Budějovicích. I proti nám budou jednoznačným favoritem," skládá Soukup jeden kompliment vedle druhého.

Přesto svůj tým, který bude až na dlouhodobě zraněného Fujerika kompletní, v žádném případě neodepisuje. Šanci cítí v tom, že by domácí mohla přece jen svázat nervozita. „K zisku titulu mají velmi blízko. Na druhou stranu ale mají podle mého názoru z týmů, které bojují o titul, nejtěžší los. A proto musí utkání s námi zvládnout, což jim může svazovat nohy," doufá slovácký lodivod.

Jeho víru posiluje i skutečnost, že Slovácko všechna utkání proti silným soupeřům odehrála se ctí. Například v Plzni Trousil a spol. domácí tým i přes porážku 0:1 přehrávali. „Neměli jsme se tam za co stydět. Přál bych si, abychom podobný výkon předvedli i v Liberci a abychom případně závěr ligy ještě co nejvíce zdramatizovali," uzavřel Miroslav Soukup.