Slávistická ofenziva je po plzeňské Viktorce v lize druhá nejsilnější – během pětadvaceti zápasů nastříleli svěřenci ambiciózního kouče Trpišovského dvaačtyřicet branek.

Na druhé straně bude stát defenziva Slovácka, která na jaře inkasovala pouhých pět gólů. V brance desátého mužstva tabulky nastoupí Milan Heča.
Gólman, který v posledních třech zápasech vychytal nulu. Udrží čisté konto také na hřišti pražské Slavie?

„Bylo by to hezké, ale pro nás bude důležitější dobrý výsledek. Pokud uhrajeme nějaký bod, tak to bude plus. Nebude vadit ani inkasovaný gól, důležité jsou body. Ideální by byly všechny tři,“ maluje si nejlepší variantu gólman Slovácka a dodává:

„Mám sice tři zápasy s nulou, ale Karviná neměla žádnou šanci. Brno vystřelilo na bránu jednou a Dukla také nehrála v útoku nic moc,“ zlehčuje odchovanec klubu svoji skvělou bilanci.

Trenér fotbalistů Kunovic Vratislav Chaloupka dva roky nosil dres pražské Sparty. Potom hrál i v Plzni, Jablonci nebo Hradci Králové.
S Chovancem jsme žili v bytě tři plus jedna, vzpomíná na Spartu Chaloupka

Mimochodem žádnou statistiku v počtu odchytaných nul si brankář neeviduje.

„To vůbec, na to nejsem. Už se soustředím na další utkání, co bylo, to už je pryč,“ říká otevřeně.

Věřte tedy, že Milan Heča vychytal proti pražské Dukle svoji jubilejní třicátou nulu v kariéře a potřeboval na to 126 zápasů.

V týdnu před zápasem proti Slavii vyrazil mančaft na společnou večeři.

Nebylo to v oficiálním plánu, společný večer se konal bez vedení a bez trenérů. „Už jsme dlouho nikde nebyli, tak jsme si jednoduše zašli se spoluhráči na jídlo. Někdo zůstal po večeři na televizi a díval se na Ligu mistrů, někdo odešel domů. Kde jsme byli? To nebudu prozrazovat, nechci dělat podniku zbytečnou reklamu,“ povídá sedmadvacetiletý brankář, který o žádné vylepšené náladě po dvou domácích výhrách nechtěl příliš mluvit.

„Nálada nebyla špatná ani předtím. Věřili jsme, že body uhrajeme, ale pořád musíme ještě získat tři body, abychom se zachránili. Můžeme je urvat i na Slavii. Bude to sice strašně těžké, ale nesmíme tam hrát ustrašeně. To můžeme zůstat rovnou doma. Byl by to hezký duben, uhrát deset bodů. Byla by to třetina všech bodů, které stačí k záchraně,“ naráží opora Slovácka na dvě výhry a remízu v aktuálním měsíci.

Pražská Slavia není v úplně ideálním rozpoložení. Na jaře doma překvapivě padla se Zlínem a v uplynulém kole ztratila bod v Liberci. Proti Slovácku jí navíc budou chybět čtyři vykartované opory.

Stoper Slovácka Tomáš Břečka
Recept na góly? Střílet víc z dálky, radí stoper Břečka

Jenom na tribuně zůstanou Kúdela, Sýkora, Hromada a Tecl.

„Nemyslím, že by vykartovaní hráči soupeře nějak oslabili. Mají široký kádr a je tam kvalita. Slavia má výsledky jako na houpačce, liga je letos strašně vyrovnaná, uvidíme v samotném zápase,“ nechce předjímat Heča.

Na hrotu Slavie pravděpodobně nastoupí druhý nejlepší střelec HET ligy, jedenáctigólový Milan Škoda. Připravuje se na dvaatřicetiletého forvarda gólman Slovácka nějak speciálně?

„Stejně jako na každého jiného. Před zápasem nám trenér něco řekne k jejich nejlepším hráčům a podíváme se na video. Čekám, že si zachytám víc než v posledních zápasech, ale to říkám vždycky,“ zakončil debatu s úsměvem rodák z Krumvíře u Břeclavi.