„Měl dobrý pohyb, důraz a nasazení. Dostal se do jedné šance, kterou ale neproměnil. Takže s jeho výkonem je spokojenost relativní."

Jednadvacetiletý fotbalista dal o sobě vědět obrovskou šancí sedm minut před odchodem do kabin. Řítil se z levé strany sám na gólmana Radu, jeho střela jen těsně minula branku Pražanů. „Velká škoda, chtěl jsem dát balon dolů, mířil jsem na přední tyč," vysvětloval 176 centimetrů vysoký útočník Slovácka, který musel bojovat s výraznou výškovou převahou obránců pražské Dukly. „To si nevyberete, každý mančaft v lize má nějakého urostlého stopera. Do hlaviček by měl chodit hlavně Libor Došek, můj úkol je hrát spíš po zemi, takže mně to ani nijak nevadilo," přiznal Skalák.

Svůj první zápas v dresu Slovácka nehodnotil úplně negativně. „Přál jsem si, aby byla premiéra vydařená. Bod sice není špatný, ale mohlo to být lepší. Hlavně jsem čekal, že dám gól. Na druhou stranu si myslím, že to bylo slušné."

Jediný jarní střelec pražské Dukly Luboš Kalouda, který zařídil bod v Teplicích, si

v Uherském Hradišti vyčítal hlavně první poločas. „První půlka byla z naší strany hodně špatná. Chyběl nám hlavně pohyb. O poločase nás trenér v kabině oživil a po přestávce už jsme hráli svoji hru," okomentoval zápas záložník hostů, kterého mohutně povzbuzoval jeho fan klub. „Byli to všechno lidi od nás z vesnice, ze Šaratic, to je asi dvacet kilometrů od Brna. Při zápase jsem je moc nevnímal, o to víc si to člověk užije při děkovačce," vysvětloval na závěr.