Sestupem ohrožená Sigma měla v úvodu zápasu více ze hry, z územní převahy ale nic nevytěžila. Po půlhodině hry tak udeřilo Slovácko, které nastoupilo bez tří hráčů obvyklé sestavy. Právě jeden z noviců v základní jedenáctce Daníček poslal míč na Doška, ten sklepl Valentovi, který přesnou střelou k tyči překonal brankáře Zlámala – 1:0.

„V úvodní dvacetiminutovce se nám dařilo napadat soupeře, dobře jsme kombinovali, byli jsme lepší. Na chvíli jsme ale propadli a dostali branku," smutnil olomoucký lodivod Zdeněk Psotka.

S jeho hodnocením domácí kouč souhlasil. „Naše hra byla na začátku hrůzostrašná a dvacet minut strašná. Některé hráče jsem nepoznával. Nakonec jsme se z krize dostali a začali i kombinovat. Podařilo se nám vstřelit branku, ale první půle nebyla z naší strany povedená," konstatoval Svatopluk Habanec.

Dvě minuty před přestávkou mohla Olomouc vyrovnat. Po kolmé akci Pospíšila přiťukl Zahradníček zcela volnému Varadimu, který z bezprostřední blízkosti přestřelil prázdnou branku.

Ve druhém poločase nejprve poutaly pozornost protesty a nadávky fanoušků proti šéfovi asociace Peltovi. Sudí Miroslav Zelinka dokonce na pět minut přerušil zápas a domácí příznivci pak na protest opustili svůj sektor.

Slovácko několikrát odmítlo možnost jít do dvoubrankového vedení. Smůla potkala Kerbra, který nejdříve trefil z vyložené šance břevno a vzápětí se po jeho další střele míč odrazil od tyče.

Domácí za to zaplatili v 73. minutě, kdy vyrovnal Schulmeister – 1:1. Hosté chtěli v boji o záchranu tři body a tlačili se dopředu. Vyhrát však viditelně toužili i domácí a závěr včetně sedmiminutového nastavení nabídl velmi otevřený fotbal.

Nakonec se radovalo Slovácko. Ve druhé minutě nastavení nejprve z hranice vápna mířil přesně pod břevno Libor Došek a oslavil stý gól v české lize. V úplném závěru pak ještě svou druhou trefou v zápase přikrášlil výsledek Jiří Valenta.

„O výsledku jsme mohli rozhodnout dříve, ale Kerbr dvakrát trefil tyčku. Jsem rád, že dal Libor Došek konečně stou branku a nasměroval nás v závěru k vítězství," radoval se po úspěšné koncovce domácí trenér.

To jeho protějšku do řeči pochopitelně příliš nebylo. „Podařilo se nám vyrovnat, remízu jsme ale ztratili. Ty góly v závěru mě mrzí, protože jsme si zasloužili bodovat. Naše situace je špatná," soukal ze sebe Zdeněk Psotka, jehož svěřencům se v boji o záchranu zase o něco přitížilo.

To domácí mají úplně jiné starosti, opět poskočili na výbornou šestou příčku. „Vítězstvím jsme se posunuli nejen o kousek výš v tabulce, ale i bodově. Toužili jsme zažít stav, kdy budeme mít 35 bodů," opájel se pohledem na tabulku Gambrinus ligy kouč Slovácka.

1. FC SLOVÁCKO – SIGMA OLOMOUC 3:1 (1:0)

Branky: 33. a 90.+7 Valenta, 90.+2 Došek – 73. Schulmeister. Rozhodčí: Zelinka – Wilczek, Plesar. ŽK: Šumulikoski (Slovácko). Diváci: 4303.

Slovácko: Heča – Daníček, Rada, Košút, Reinberk – Šumulikoski – Petr (87. Havlík), Valenta, Trávník (90.+1 Mezlík), Kerbr (76. Ondřejka) – Došek. Trenér: Habanec.

Olomouc: Zlámal – Vidlička (90.+1 Rolinc), Dreksa, Škerle (41. Depetris), Javůrek – Zahradníček (72. Navrátil), Houska, Šindelář, Pospíšil – Varadi, Schulmeister. Trenér: Psotka.