Emoční náročnost pro zkušeného kouče ze Slovácka umocňuje fakt, že to bude bez ohledu na výsledek jeho poslední ve službách Strání. „Nerad bych se loučil neúspěchem,“ zdůraznil Šebesta. „S malou přestávkou jsem zde strávil sedm let. A to je hodně. Po zralé úvaze jsem se rozhodl mou éru zde pro nejbližší měsíce ukončit. Cítím, že jsme už vyčichlý, kluci potřebují najít novou motivaci,“ vysvětluje důvody svého kroku letos 41letý trenér, jenž prý zatím netuší, kde po sezoně skončí. „Nějaké nabídky mám, ale teď potřebuji zvládnout nedělní zápas, odpočinout si a pak to budu řešit,“ dušuje se rodák z Uherského Brodu.

V sobotu se ve Velkých Karlovicích jede Bike Valachy, letos s lehčí trasou. Ilustrační foto.
Kam za sportem ve Zlínském kraji

Zrak ale na víkendový duel ve Strání neupíná jen jejich přímý rival o záchranu z Havlíčkova Brodu, který má aktuálně stejně bodů (24), ovšem horší bilanci vzájemných duelů, ale „i namočené“ celky napříč krajskými a okresními soutěžemi. Jen v případě záchrany Strání totiž bude v téměř každé soutěži sestupovat o tým méně než v opačném případě. „O tom víme. Ne že by nám někdo přímo volal, ale informací máme dost. Už kvůli nedalekým Boršicím, které jsou právě v krajském přeboru v případě neúspěchu prvním kandidátem sestupu. Máme tam hodně kamarádů a mezi kluby panuje super vztah, navzájem se podporujeme. Slibujeme, že budeme bojovat za všechny,“ naslinil Šebesta dva prsty a namířil k nebesům.

Trochu klidu všem zainteresovaným na výsledku Strání dává fakt, že Šebestovu družinu čeká nejsnazší možný soupeř. Poslední tým tabulky, který za celou sezonu vybojoval jen 10 bodů. Pozor, ale Strání na podzim v Třebíči prohrálo 1:2! „Nesmíme nic podcenit, moc dobře víme, co dělá psychika. Už v Tasovicích jsme měli soupeře na lopatě a nakonec jsme jej nedokázali dorazit. Soupeři o nic nejde a navíc může být motivovaný druhou o záchranu bojující stranou,“ zvedá varovně prst Šebesta, který bude mít k dispozici to nejlepší. „Ve stavu úměrnému konci sezony, tedy s dobrými šrámy. A jestli vedení vypsalo nějaké speciální prémie? O ničem nevím, i bez nich nám vše jde o jediné, udržet Strání v divizi!“ zdůraznil Zdeněk Šebesta.

HRA ČÍSEL V POSTUPECH A SESTUPECHII. LIGA:
sestupují: Frýdek-Místek a Vítkovice
MSFL:
Postup: Prostějov.
Sestup (3 týmy): jistí Mohelnice a HFK Olomouc, v ohrožení: 14. Valašské Meziříčí (35), 15 V. Otrokovice (36), 12. Uherský Brod (38).
DIVIZE:
Skupina D
Postup: jistá Vrchovina.
Sestupuje (3): Tišnov (odhlásil se po podzimu), jistá Třebíč, v ohrožení: 14. Havlíčkův Brod (24), 13. Strání (24).
Skupina E
Postup: ve hře: 1. D. Benešov (57), 2. Havířov (56), 3. Kozlovice (56), 4. Ústí (55).
Sestup (3): jistí Šternberk a Brumov, v ohrožení: 14. Petrovice (25), 13. Hranice (27).
KRAJSKÝ PŘEBOR
Postup: jistý Provodov (zvažuje nabídku).
Sestup (2, v případě sestupu Strání 3): jistí Chropyně a Rožnov p. R., v případě sestupu Strání v ohrožení: 12. Boršice (30), 11. Juřinka (31), 10. Kvasice (32).
I. A TŘÍDA
Skupina A
Postup: ve hře: 1. Nevšová (52), 2. Val. Meziříčí B (51).
Sestup (1 až 2): jisté Zubří (odhlásilo se po podzimu), v ohrožení: 13. Val. Klobouky (19).
Skupina B
Postup: Skaštice.
Sestup (1 až 2): v ohrožení: 14. Nivnice (20), 13. Fryšták (20), 12. Jaroslavice (21).
I. B TŘÍDA
Skupina A
Postup: jistí Semetín.
Sestup (1 až 2 celky): jistá Lhota u Vsetína, v ohrožení: 13. Zašová (22).
Skupina B
Postup: ve hře: 1. Mladcová (57), 2. Veselá (54).
Sestup (1 až 2 celky): jistá Lípa, v ohrožení: 13. Sehradice (19).
Skupina C
Postup: jisté Kunovice .
Sestup (1 až 2 celky): jisté Zborovice.