Útočník 1. FC Slovácko Václav Činčala ale věří, že bude ještě líp. „Chtělo by to už nějaký gól, třeba teď proti Třinci,“ plánuje zkušený fotbalista.

Máte za sebou dvě těžká utkání, v nichž jste získali čtyři body. Spokojenost?

Řekl bych, že tak poloviční, těch bodů mohlo být víc.

Před utkáním v Opavě byli do role favorita pasováni domácí, blíže k vítězství jste ale měli vy. Mrzí hodně ta ztráta?

Jestli to byla ztráta, nebo zisk, to se ukáže až na konci sezony. Je ale pravda, že šancí jsme si vytvořili víc než náš soupeř a mohli jsme vyhrát.

Určitě jste si ale ověřili, že tým má na to, aby se pral o postup do nejvyšší soutěže…

Tak to určitě. Hráli jsme proti velmi dobrým mužstvům, už Sokolov mě překvapil, jak měl výborně organizovanou hru. Na nějaké hodnocení je ale ještě příliš brzy, uvidíme za pár kol.

Úspěšný start do sezony také zvedl sebevědomí mladým hráčům.

Tady platí totéž, co v předchozí odpovědi, na hodnocení je ještě čas. Také se nám nemusí povést pár zápasů a teprve potom se uvidí, jak na tom jsme.

V tom okamžiku asi nastane vaše chvíle, abyste společně s dalšími zkušenými hráči mužstvo podrželi.

Určitě. Proto mě vedení přivedlo do mužstva, abych mu pomohl svými zkušenostmi.

Vedení klubu jistě spoléhá také na to, že týmu pomůžete svými brankami. Ty se vám ovšem, myšleno celému mužstvu, zatím střílet nedaří. Čím to?

Jé, to kdybych věděl. Typická novinářská otázka. (Smích.) Samozřejmě děláme všechno pro to, abychom góly dávali. Věřím, že to co nejdřív protrhneme.

Před startem sezony jste měl zdravotní potíže, v prvním utkání jste se dostal na hřiště po hodině hry, ve druhém jste byl střídán dvacet minut před koncem. Jak se momentálně cítíte?

Ta týdenní viróza mi dala zabrat víc, než jsem čekal. V Opavě jsem na tom už byl fyzicky velmi dobře, jenže bylo velké horko a začaly mě chytat křeče, na které trpím. Jak říkám, tělo by to udýchalo, ale nohy nemohly.

Na Třinec už byste mohl být v plné síle?

Myslím, že jo. Ale jestli budu hrát, to se musíte zeptat trenéra. V útoku panuje velká konkurence, uvidíme, koho postaví.

Třinec zatím nezískal ani bod, takže jste jasným favoritem. Nic jiného než tři body asi neberete.

Podle papírových předpokladů by to mělo být povinné vítězství, ale víte, jak to v takových utkáních někdy bývá. Každopádně musíme k zápasu přistoupit maximálně koncentrovaně a hrát trpělivě.

A ideální by bylo, kdybyste k výhře přispěl gólem…

To samozřejmě, žádný útočník není rád, když jeho půst trvá dlouho. Střílení golů je náš úkol a jsme podle toho hodnocení. Teď je ale úplně jedno, kdo dá gól, my hlavně potřebujeme vyhrát. Kdybychom prohráli 3:4 a já dal tři góly, tak by to bylo k ničemu.