Chystaná změna souvisí se zrušením juniorské ligy, pro kterou bude nadcházející ročník poslední, a zařazením B-týmů ligových celků zpět do moravských soutěží.

„Jde o řešení, které tolik nepoznamená počet sestupových míst a zároveň umožní zařazení B-týmů do divizí,“ vysvětlil krok sekretář řídící komise pro Moravu Radek Šindelář.

Postupový a sestupový klíč pro nadcházející sezonu bude v nejbližší době uveřejněn na webových stránkách řídící komise pro Moravu.
Jasno už je také o obsazení divizí pro následující sezonu. Postup totiž odmítl vítěz zlínského krajského přeboru Provodov a následně i tři další oslovené celky, které se umístily pod ním.

Ilustrační foto
OP: Kostelec vyprášil Nedašovu Lhotu, Štípa poslala dolů Paseky

„Kvůli tomu z krajského přeboru budou místo dvou týmů sestupovat tři, tedy navíc Kvasice. Také další soutěže musí papírově opustit o jednoho více než normálně. Tedy z I. A třídy čtyři celky a z I. B hned pět,“ upřesnil šéf STK Zlínského KFS Stanislav Travenec.

Divize tak byla nabídnuta Bystřici nad Pernštejnem coby nejlepšímu týmu ze druhých míst ostatních krajských přeborů na Moravě. Celek z Vysočiny však možnost návratu do soutěže, ze které před rokem sestoupil, odmítl.

Nabídku nakonec využil Bruntál, druhý tým z moravskoslezského krajského přeboru. Divizními nováčky dále budou vítěz z Vysočiny Humpolec, jihomoravský Lanžhot a moravskoslezský přeborník z Dětmarovic. Za Olomoucký kraj postoupil třetí Přerov, neboť první Lutín vyšší soutěž odmítl a druhá rezerva HFK Olomouc z důvodu sestupu A-týmu do divize pochopitelně nabídku přijmout nemohla.
Jako sestupující z MSFL ke zmiňovaným nováčkům přibudou Mohelnice a právě HFK Olomouc.

V samotné MSFL jsou nováčky divizní mistři Vrchovina a Dolní Benešov, které doplní ze druhé ligy sestupující Frýdek-Místek.
⋌(mb, dud)

Útočník Zlína Lukáš Železník (na snímku) stejně jako zbytek týmu brankáře Veselého nepřekonal.
Jezdil jsem s kočárkem po Vizovicích, říká útočník Železník