Odchovanec Slovácka a rodák z Uherského Hradiště chce zítra tuto nepříznivou statistiku změnit. „Naposled jsem proti Zlínu vyhrál v poháru, ale to hráli ještě druhou ligu. V derby uděláme všechno pro to, abychom vyhráli, už je docela načase,“ říká odhodlaně krajní bek Slovácka.

Zítra vás čeká v derby Zlín, na podzim jste v derby po prohře 2:1 spadli na poslední místo tabulky. Pamatujete?

Pamatuji, pamatuji, to byly hodně nepříjemné podzimní chvíle. Po tom zápase byla v kabině velká bezmoc. V tom utkání jsme byli lepším týmem, všichni to viděli, ale ztratili jsme všechny body. Bylo to hodně špatné, nikdo nevěděl, co s tím.

Aktuálně jste v jiné pozici. V tabulce jste před Zlínem. Je podle vás Slovácko favorit zápasu?

Myslím, že ne, tak bych to neviděl. Derby je ošemetný zápas, který nemá favorita a to je na něm to pěkné. Ukáže se, kdo bude hladovější po úspěchu, ten mančaft bude slavit.

Fotbalový stadion Miroslava Valenty v Uherském Hradišti. Ilustrační foto.
Slovácku stačí k jistotě bod, Zlín si záchranu zajistí výhrou v derby

V jarní tabulce jste na čtvrtém místě, zatímco Zlín je předposlední. Z tohoto pohledu bude všechno jiné jako tři body pro fanoušky zklamáním. Souhlasíte?

Ale my chceme vyhrát v každém zápase. Je jasné, že budeme chtít Zlín porazit. Uděláme pro to všechno. Naposled jsme Zlín porazili ještě v poháru, tehdy hrál druhou ligu, je načase to změnit.

Vy jste rodák z Uherského Hradiště a odchovanec Slovácka. Je krajské derby pro vás největší zápas?

Určitě. Zlín je od nás kousek, zápas má jiný náboj, má fanouškovskou atmosféru. Je to víc vyhrocené, očekávám, že to bude podobné i v sobotu.

Co bude platit na mužstvo trenéra Petržely?

Musíme hrát naši hru, kterou se prezentujeme v posledních zápasech. Dokážeme přehrát každého. Pokud budeme dodržovat pokyny trenéra, tak musíme uspět.

Vlastimil Daníček.
Vykartovaný Daníček u televize trpěl. "Bylo to peklo," říká

Bude to zápas o jedné brance?

Bylo by pěkné, pokud bychom Zlín porazili o více branek. Osobně spíš čekám taktickou bitvu o jednom gólu.

Ani jedno mužstvo není ještě definitivně zachráněno. Remíza by oběma zajistila ligu. Zlín ji potřebuje možná víc…

Nám je jedno, co potřebuje Zlín. My chceme vyhrát a z posledních dvou zápasů udělat co nejvíce bodů. Chceme v tabulce ještě poskočit nahoru.

V minulém kole jste po zranění nastoupil v Plzni v základní sestavě. Jak se vám hrálo?

No, my jsme moc nehráli (směje se), byli jsme celý zápas pod tlakem. Plzeň měla hodně šancí, bylo to docela nepříjemné, ale ustáli jsme to. Po hrubce gólmana jsme šli dokonce do vedení, ale neudrželi jsme ho. Ten zápas byl hodně náročný, odmakali jsme ho.

fotbal liga - FC Viktoria Plzeň x 1 FC Slovácko
Slovácko v Plzni remizovalo

Už nemáte žádné zdravotní omezení?

Už konečně ne. Měl jsem trhlinu ve svalu, stalo se to na herním soustředění v Turecku. Mohl jsem naskočit i dřív, ale zranění se vrátilo, musel jsem znovu zvolnit.

Z tohoto pohledu asi nebudete jarní část sezony hodnotit příliš kladně.

Většinou jsem ji prožil na tribuně a v závěru na lavičce nebo za béčko. Doufám, že ten konec ligy už bude dobrý.