Slovácko chtělo na Letné přežít úvodní nápor domácích, ale po jedenácti minutách už prohrávalo o dvě branky.

 Nedůraz a malá aktivita „zdobila" defenzívu mužstva z Uherského Hradiště. Hlavně v úvodu byl výkon v kvalitě obou kádrů evidentní. Bleskový úvod domácích zaskočil i zkušeného stopera Tomáše Radu.

„To byla hodně studená sprcha, před zápasem jsme chtěli minimálně pětadvacet minut neinkasovat a přežít úvodní nápor Sparty. Jenže v té době už jsme dostali tři góly. Dali rychlé branky, pak už se jim hrálo líp," povídá Rada.

Letenští hájili druhou příčku v tabulce, která jim zajišťuje start v předkole Ligy mistrů. Mohla být porážka v uplynulém kole proti Plzni, která nahlodala psychikou Sparty, pro Slovácko výhodou?

„Trošku se s tím možná dalo počítat. Na druhou stranu se na ně tlačí Jablonec, asi byl na ně vytvořený větší tlak, jako normálně," myslí si stoper modrobílých.

Michal Trávník: Nezabalili jsme to, hrát na Letné je svátek.

Michal TrávníkMichal Trávník, vrátil mužstvo svým kontaktním gólem alespoň na pár minut znovu do hry, viděl problém hlavně v mizerné defenzívě svého týmu.

„Výkon nebyl až tak hrozný, ale dozadu to máme špatné celé jaro. Téměř z každé brejkové akce Sparty jsme inkasovali. Když prohráváte po jedenácti minutách o dvě branky, tak to už se těžko hraje. Kontaktní gól nás trošku otrkl, ale z rychlého brejku jsme znovu inkasovali. Nezabalili jsme to, hrát na Letné je vždycky svátek," hodnotil zápas a popisoval svoji třetí branku v sezoně.

„Tušil jsem, že mně Vali (Jiří Valenta) balon přiťukne, zkusil jsem technicky obstřelit gólmana z první a vyšlo to."

Zhruba za měsíc by mohl Michal Trávník nastupovat na stejném stadionu k finálovým zápasům Eura jednadvacítek. Byl zápas na Spartě, který je vždycky ostře sledovaný, pro mladého záložníka i bojem o nominaci.

„S každým ligovým utkáním jdu do toho, že hraji o nominaci, o další angažmá. Jsem mladý a nechci hrát celou kariéru ve Slovácku. Klub pro mě udělal dost, ale určitě tady nechci skončit," říká odhodlaně mladík, který v neděli oslavil devatenácté narozeniny.