Sešívaní až na tyčku Škody téměř neohrozili domácí branku. Působili nesehraně a do ofenzivy se dostávali jen dílem náhody. Z více než pěti tisícovek diváků by si nikdo nevsadil na to, že nakonec se všechny body budou exportovat do Prahy. Ani domácí hráči si nepřipouštěli, že nakonec půjdou do kabiny se svěšenými hlavami.

„Prohru si nikdo z nás absolutně nepřipouštěl, bylo to o druhém gólu, který z naší strany bohužel nepřišel. Šancí jsme měli spoustu, kdybychom dali druhou branku, tak jsme Slavii dorazili. Klidně tam těch gólů mohlo napadat do jejich sítě ještě víc," je přesvědčený stoper Slovácka Tomáš Rada.

On sám podal nadprůměrný výkon, pak se však přimotal se k oběma brankám Pražanů.

„Každý zápas je o chybách. Nedomluvili jsme se a nezachytili náběh, potom byl ještě další sled chyb. Chtěli jsme hrát fotbal, ne nakopávat balony na tribunu, otevřeli jsme hru. Bylo to kdo z koho, buď dá Slavie třetí branku, nebo vyrovnáme. Ukázali jsme, že fotbal hrát umíme, v dalším kole musíme porazit Bohemku," věří Tomáš Rada v obrat k lepšímu.

Jedním ze strůjců slávistického obratu byl útočník Milan Škoda, který přitom ještě v minulé sezoně měl v popisu práce gólům bránit. V novém ročníku Synot ligy ho však trenér Slavie Beránek přesunul z postu stopera znovu do útoku a vyplatilo se.

Slávistický forvard zařídil šestnáct minut před koncem důležité vyrovnání a nastartoval svůj tým ke třem bodů.

„Jsem rád, že jsem se dostal zpátky do útoku. První gól nám strašně pomohl. Pak se nám navíc povedl brejk a dostali jsme se do vedení. Domácí potom už nehráli tak, jak předtím. Jsme šťastní, že jsme tady zvítězili," usmíval se Milan Škoda.

Nebylo divu, v posledních zápasech totiž sešívaní v Uherském Hradišti pravidelně dostávali pořádnou „čočku".

Slovácko doma z posledních pěti vzájemných ligových duelů čtyřikrát vyhrálo a a čtyřikrát nasázelo tři branky.

„V poslední době se nám na Slovácku nedařilo. Domácí byli herně lepší i tentokrát, přehrávali nás, my jsme je špatně pokrývali, nerozebírali, nechávali jsme je centrovat. Ale povedlo se nám nakonec zvítězit, o to jsme šťastnější," dodal spokojený Škoda.

Domácí měli až do jeho branky všechny trumfy v rukou. Vedli díky brance Michala Trávníka, pojistku ale nepřidali, za což draze zaplatili. Autor jediné branky domácích přitom nemusel být od začátku na hřišti. Trávník nebo Kalouda, to bylo dilema kouč Svatopluka Habance.

Slovácký lodivod dal nakonec před zvučnou posilou přednost dravému mládí. A odchovanec mutěnického fotbalu mu důvěru splatil vedoucím brankou, která ho však po závěrečném účtování příliš netěšila.

„Jsem rád za každý ligový gól, je ale velká škoda, že ta trefa nebyla alespoň remízová," litoval Michal Trávník.