1. FC SLOVÁCKO - FC NITRA 2:0 (1:0)

Od začátku zápasu působili domácí aktivnějším dojmem. Pohybem hýřil hlavně staronový muž v sestavě Habancovy družiny Václav Ondřejka. Už po deseti minutách hry ideálně servíroval do vápna a Trávník ukázkově uklidil míč do sítě 1:0. Za pár okamžiků Ondřejka znovu parádně centroval, ale Valenta tentokrát ve slibné pozici přestřelil.

Po změně stran vystřídal trenér Habanec hned osm hráčů, ale Slovácko i nadále diktovalo tempo zápasu. Po hodině hry zahodil vyloženou šanci Valenta. Ocitl se sám před brankářem, ale ten si s jeho nepřesnou střelou poradil. Největší a jedinou příležitost hostů zahodil Jackuljak, běžel sám na Melichárka, který jeho nedůrazný lob zpacifikoval. Další šance Slovácka příletěla po ose Došek Biolek, druhý jmenovaný a nový muž v dresu Slovácka měl tutovku z malého vápna proměnit se zavřenýma očima. Míč z jeho kopačky ale skončil na spojnici břevna a tyče. Výsledek pečetil osmnáct minut před koncem důraznou hlavičkou Valenta po přihrávce Havlíka 2:0.

Kouč Svatopluk Habanec tak byl s přístupem i výsledkem spokojený. „Na obhajobu soupeře musím říct, že část týmu chytila v týdnu nějaký úpal a nepřijeli v nejsilnější sestavě. Na druhou stranu chceme být s každým mančaftem ve hře dominantní a to se nám povedlo. Chtěli jsme hrát fotbal. Myslím si, že mimo nějakých pětiminutovek to bylo i patrné a celý zápas se nám to dařilo. Byl tam důraz i nasazení, měli jsme další čtyři brankové příležitosti, které jsme neproměnili. Jsem docela spokojený," pochvaloval si ostrý test kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

Branky: 10. Trávník, 72. Valenta. ŽK: 36. Kováč (Nitra). Diváci: 380. Rozhodčí: Mikel. 1. FC Slovácko: Heča (46. Melichárek) Kubáň (46. Kuncl), Košút (46. Trousil), Mezlík (46. Břečka), Reinberk (55. Mezlík) Hofmann (46. Daníček), Valenta, Trávník (46. Havlík), Ondřejka (46. Biolek) Kerbr, Haša (46. Došek). Trenér: S. Habanec.

Posila Biolek: Přípravu jsem čekal volnější

Boršice u Buchlovic - Dvě nové posily představilo prvoligové Slovácko na útulném hřišti v Boršicích. V prvním poločase se aktivní hrou a gólovou přihrávkou prezentoval navrátilec z hostování Václav Ondřejka. Po změně stran se dostal ke slovu testovaný fotbalista z olomouckého HFK Matěj Biolek.

Matěj Biolek.Oba hráče lodivod Slovácka Svatopluk Habanec po zápase chválil. „Venca Ondřejka zatím plní funkci, kterou po něm chceme. To znamená, že se pere o místo v základní sestavě. Matěj Biolek na pravé straně ukazuje, že je to takové dravé mládí. Jeho přístup i nasazení se mně líbí. Myslím, že už došlo k dohodě o jeho příchodu, je jen otázkou času, kdy to bude na papíře," prozradil trenér Slovácka.

Matěj Biolek si mohl proti Nitře připsat už druhou branku ve svém novém působišti. První gól vstřelil v zápase proti mužstvu základní třídy Sokol Hrušky na Břeclavsku. Slovácko tam nastoupilo v projektu Kopeme za fotbal a nasázelo domácím sedmnáct branek. Druhého zápisu se ve svém novém působišti zatím nedočkal. Po ideální nahrávce Libora Doška ze dvou kroků trestuhodně proti Nitře minul odkrytou bránu. „První zápas proti Hruškám moc neberu, bylo to takové exhibiční utkání. Víc by mě to potěšilo, kdybych dal tutovku proti Nitře. Cítil jsem, že tam dobíhal obránce. Střílel jsem ze skluzu, bylo to ukvapené. Moje chyba to se musí dávat," dobře věděl odchovanec fotbalu ve Frýdku- -Místku.

Dvaadvacetiletý fotbalista neskrýval po týdenní přípravě ve Slovácku překvapení nad tréninkovými dávkami, které mužstvu ordinuje Svatopluk Habanec. „Přípravu jsem čekal trošku volnější, musím se přiznat, že jsem se spletl. Nebyl jsem zvyklý na takové tréninky. Jede se od první do poslední minuty na 200 procent. Na hřišti i v posilovně zatím cítím deficit. Mám co dělat, abych se s tím vyrovnal, ale jsem tady od toho, abych trenéra přesvědčil, že na to mám. Snad to vyjde," přeje si muž, který začínal fotbalovou kariéru jako gólman.