Zatímco ve středu dostali potupnou šestku od Baníku Ostrava, v prvním duelu na soustředění ve Slovinsku zdolali nejslavnější chorvatský klub Dinamo Záhřeb.

Dinamo Záhřeb - 1.FC Slovácko 1:2 (0:1)

Slovácko chorvatského vicemistra načalo už po necelých deseti minutách hry, když se po rohu Havlíka trefil sváteční střelec Vlastimil Daníček.

Záložník Slovácka se pravačkou pohotově opřel do míče a poslal ho nekompromisně pod břevno – 0:1.

Vedoucí branka svěřence trenéra Levého nabudila, další šance ale do gólového konce nedotáhli.

Kratce po změně stran tak přišel trest, když soupeř z první vážnější situace vyrovnal.

Obrana Slovácka po rohovém kopu nešťastné odvrátila míč přesně na kopačky Henríqueze, který placírkou zamířil přesně k tyči - 1:1.

Modrobílí si však vzali vedení bleskově zpět. Parádní akcí se blýskl Tomáš Zajíc, který sice nejdříve orazítkoval tyč, vzápětí se ale šikovnou kličkou zbavil obránce a zblízka zavěsil - 1:2.

Nejlepší střelec Slovácka minulé sezony sice předtím zazdil několik šanci, gólovou akcí ovšem naznačil, že by se o jeho trefy mohlo mužstvo opírat i v příštím ročníku.

Útočník Slovácka Tomáš Zajíc
Zajíc nejprve pálil šance, pak ale předvedl parádu

Očima trenéra Stanislava Levého:
"Jak jsem nedělal paniku z utkání proti Baníku, tak nepřeceňuji ani tento zápas. Bylo ale vidět, že jsme byli daleko lépe organizovaní, byli jsme agresivnější, a to proti velice kvalitnímu soupeři. Výsledku si velice cením, ale na druhou stranu je to pořád jen příprava. V závěru nám trochu docházely síly, tak jsme to řešili střídáním, to se ale není čemu divit, protože zatímco pro Záhřeb to byla poslední příprava, nám zbývají do začátku ligy ještě tři týdny. Hlavně jsem byl spokojený s organizací hry, koncentrací a přístupem hráčů."

Branky: 56. Henríquez - 10. Daníček, 60. Zajíc.
Slovácko: Daněk (46. Heča) - Reinberk, Hofmann, Břečka, Divíšek - Havlík (80. Rada), Daníček, Machalík (70. Sadílek), Navrátil (63. Juroška), Zajíc (77. Kubala), Rezek (46. Petr). Trenér: Levý.