„A údajně má prý ještě novou holku. To je neskutečně událostí," smál se po zápase se Znojmem dobře naladěný kouč Svatopluk Habanec na adresu Michala Trávníka.

Hektický týden prožil talentovaný záložník, který navíc za pár dní oslaví dvacáté narozeniny.

„Tak, o té nové známosti nic nevím, už přes rok mám pořád stejnou. Netuším, kde tu informaci trenér vzal," podivoval se odchovanec mutěnického fotbalu.

V posledních dnech prožíváte pořádně hektické období, že?
Je to hodně nabité. Studuji obchodní akademii a maturoval jsem z účetničtví, angličtiny a češtiny. Mám za sebou jenom písemné zkoušky, ústní mě ještě čekají. Do toho ve středu zápas s reprezentační jedenadvacítkou.

V příštím roce se hraje evropský šampionát hráčů do 21 let, který bude mimo jiné hostit i Uherské Hradiště. Jak vidíte své šance dostat se do konečné nominace?
Bude velice těžké se tam prosadit, je tam spousta kvalitních hráčů. Ale doufám, že dostanu šanci.

Jak moc náročné je skloubit maturitu a prvoligový fotbal?
Když jsem v kabině a na hřišti, tak mám v hlavě jen na fotbal. Když jsem doma, tak se spíš soustředím na školu. Během těch čtyř roků to ve škole trošku dřelo, ale doufám, že už to nějak doklepu.

Můžete popsat vaši první ligovou branku?
Bylo to z malého vápna, ani nevím, čím jsem balon trefil. Šťastný gól, ale je tam.

Znojmo sice bojovalo, ale zápas jste měli od začátku pod kontrolou. Souhlasíte?
Myslím si, že jo. Začali jsme dobře, od první minuty jsme hráli aktivně, bylo tam několik gólových šancí, naštěstí jsme do poločasu aspoň jednu proměnili. Znojmo hrozilo hlavně z brejků, ale vyloženou brankovou příležitost nemělo.

Byla vaše dvoubranková výhra ještě milosrdná?
Mohlo to být i víc. Na druhou stranu můžeme být rádi, že to skončilo 2:0.

Stanislav Dufka