U Olšavy byla k vidění vyrovnaná bitva, kterou rozsekla až 90. minuta, kdy po darovaném rohu vstřelil druhou branku v utkání hodonínský Pavlučka. „Soupeř má větší ambice, navíc jsme nastoupili se dvěma dorostenci. Přesto jsme byli více než vyrovnaným protivníkem. První poločas se musel divákům líbit, dostali jsme se i do vedení, bohužel ve druhé půli Hodonín po naší hrubce vyrovnal. Ještě větší přišla v samém závěru. Spravedlivější by bylo, kdyby se rozhodlo v penaltách," poznamenal brodský trenér František Ondrůšek.

Nedachlebice, účastník I. A třídy a především vítěz letošního Poháru hejtmana Zlínského kraje, se za odměnu konfrontoval s divizním Přerovem. Ten potvrdil roli favorita.

„Kluci alespoň viděli rozdíl 
v soutěžích, zahráli si zajímavé utkání se silnějším soupeřem ve větším tempu. Větší kvalita Přerova byla rozhodující, jeho výhra je zasloužená, nicméně výsledek je pro nás trochu krutý. Nechytili jsme začátek, pak se hra relativně vyrovnala," uvedl trenér Nedachlebic Libor Soldán, jenž vzhledem ke zranění čtyř hráčů do duelu sám nastoupil. „Jsem rád, že chodím. Dva tři dny to trvá, než se dám dohromady," líčil své pocity 51letý kouč.

PŘEDKOLO POHÁRU FAČR:

NEDACHLEBICE – PŘEROV 0:4 (0:2)

Branky: 1. Hrušák, 9. Havlíček, 60. Koutný, 87. Pavelka.

UHERSKÝ BROD – HODONÍN 1:2 (1:0)

Branky: 8. Jaroněk – 67. Pavlačka, 90. Pavlačka.