Konkurentovi v boji o divizní záchranu uštědřili tvrdou lekci. Osmigólovou demolici (8:1) řídil Libor Pilka. Třicetiletý záložník si ve 26. kole připsal hattrick a dvě asistence. „Podal parádní výkon,“ chválil svěřence kouč Strání Zdeněk Šebesta.

Rodák z Hradčovic, který v minulosti hrával v Újezdci nebo v Rakousku, ve Strání zažil postup do krajského přeboru i divize, nyní celku z Uherského Hradiště pomáhá k záchraně čtvrté nejvyšší soutěže.

Co říkáte na rekordní divizní výhru?
Určitě jsme za ni všichni moc rádi, ale v našem případě se počítá každý výsledek, ať už je to 1:0, nebo 8:1.

Čekal jste, že byste mohli vyhrát takovým rozdílem?
Tohle nikdo nečekal. Kdyby nám někdo před nedělním utkáním řekl, že dáme osm branek, tak bychom si mysleli, že zřejmě žije na jiné planetě. (smích)

Dokážete si vysoké vítězství vysvětlit?
Před zápasem jsme si řekli, jestli to s Havlíčkovým Brodem nezvládneme, tak sestoupíme. Dali jsme sice rychlé dva góly, ale stále nám chyběla uklidňující třetí branka. Až když jsme ve druhé půli vstřelili dva slepené góly, bylo po zápase. Nám už tam pak napadalo všechno. My tyhle zápasy známe. Když venku prohráváme o šest či sedm branek, taky se od sedmdesáté minuty díváme na světelnou tabuli, kdy už bude konec. (úsměv)

Jak moc vám při debaklu pomohl fakt, že v základní sestavě soupeře byli hned čtyři dorostenci?
Tak především my si vytvoříme každý zápas několik vyložených šancí a nedáme je. Proti Havlíčkovu Brodu nám to tam všechno napadalo a soupeř se od stavu 4:0 viděl v autobuse. Prostě někdo už to musel odskákat. To, že za soupeře nastoupili čtyři dorostenci, jsme věděli, ale to je jejich problém. I my máme někdy potíže se sestavou.

V zápase jste nasbíral pět bodů za tři góly a dvě asistence. Zažil jste v divizi nebo v celé kariéře lepší utkání?
Možná někdy v žácích jsem odehrál povedenější zápas, ale už si na něj nevzpomenu. I mezi muži jsem pár hattricků zaznamenal, ale tenhle poslední divizní řadím na první místo.

Stihli jste výhru i hattrick se spoluhráči oslavit?
Jelikož jsme hráli v neděli až od sedmnácti hodin a ráno musí všichni do práce, moc času na oslavy nebylo. Doma se ženou jsme si ale přiťukli. (smích)

Na kolik vás hattrick jako týmového pokladníka vyjde?
Hned po zápase se do mě kluci pustili, za kolik si to dám. Hattrick normálně stojí tisíc korun, ale možná si dám slevu. (smích) Samozřejmě si to kluci pohlídají. A ještě budu muset donést i slivovici.

Fotbalisté Uherského Brodu (v bílých dresech) prohráli v dohrávce 16. kola Fortuna MSFL na hřišti Hodonína 0:1 a v tabulce klesli na čtrnácté místo.
Uherský Brod srazila v Hodoníně gólová hlavička záložníka Mareše



Co podle vás výhra znamená v boji o divizní záchranu?
Důležité je, že jsme přeskočili našeho hlavního konkurenta. Do konce sezony ale ještě zbývají čtyři kola a stát se může cokoliv.

Jak vůbec hodnotíte působení Strání v divizi?
Myslím si, že ostudu neděláme. Tedy až na tři zápasy, ve kterých jsme obdrželi šest nebo sedm gólů. Spoustu utkání jsme ale prohráli pouze o gól.

Co říkáte na celou soutěž? Nechybí vám derby?
Divize je hodně silová a rychlá soutěž. Není v ní tolik času jako v krajském přeboru. Je škoda, že není žádné derby, na které by přišlo pět set diváků. Ale i tak na nás průměrně chodí dvě stě padesát lidí, což určitě není málo.

Ve Strání působí dva Afričané. Už se Obichiena s Jumou zabydleli v týmu?
Kluci se zabydlují a dostávají se do toho. Stále si na tým i soutěž zvykají, možná nečekali, že divize bude tak náročná.