„Konečně to mám za sebou. Abych řekl pravdu, tak jsem vůbec nemířil, jen jsem se snažil trefit branku. Ten gól mně pomohl i během zápasu, cítil jsem při hře větší sebevědomí," přiznal šťastný střelec, který si pochvaloval hlavně úvod zápasu.

„Vletěli jsme na ně a hráli hodně aktivně. Bylo vidět, že jsem s mančaftem mnohem lépe sehraný než na podzim. Pomohlo mi, že jsem narozdíl od léta absolvoval celou přípravu," usmíval se dobře naladěný ofenzivní fotbalista.

O tom, že překazil jabloneckému brankáři Michalu Špitovi oslavu sté vychytané nuly v lize, vůbec netušil. „Že měl na svém kontě 99 zápasů s čistým kontem? Tak o tom, jsem neměl sebemenší páru," přiznal Jakub Petr.

Tříbodového střelce chválil i kouč Svatopluk Habenec. „Odehrál nadstandardní zápas, společně s týmovým výkonem nám to přineslo tři body."

Na druhé straně nastoupil ke své premiéře v dresu jabloneckého Baumitu ještě před pár měsíci Petrův spoluhráč z Olomouce Michal Doležal. Jeho problematický přesun do Jablonce plnil přes zimu sportovní strany novin a přinesl hodně zlé krve. Prvním startem v zeleném dresu Severočechů se ale autor osmi podzimních tref příliš chlubit nebude.

„Nezačali jsme moc dobře. Dostali jsme brzy branku, když jsme si nepohlídali odražený balon. A pak už ten zápas byl takový, že jsme moc chtěli, ale chybělo nám štěstíčko k vyrovnávací brance. Slovácko vycházelo z jisté obrany, my jsme se pořádně nedostali k centru, nebyla tam ani podpora od krajních obránců," nespokojeně brblal Michal Doležal.