„Na Bohemce jsme měli i smůlu, ale je pravda, že branky už musíme začít dávat. Nejlépe už zítra proti Boleslavi,“ přeje si krajní bek Petr Reinberk a ještě se vrací se k poslednímu ligovému kolu.

„Většinou bývá průběh na Bohemce podobný, ale tentokrát jsme si vytvořili víc šancí. Dostali jsme se do pěti tutovek. Z tohoto pohledu ztráta mrzí. Myslím, že tolik gólových šancí jsme si v letošním ročníku ještě nevypracovali. Dokonce i já jsem dvakrát střílel. Tam nebylo na remízu, tam jsme měli vyhrát,“ lituje s odstupem času zápasu krajní bek Slovácka.

Michal Kordula.
Levý už nevede Slovácko, nahradil ho Kordula

Jenže tři body brali nakonec domácí. Do jediné branky se přimotal i bývalý hráč Slovácka Benjamin Tetteh. „Pokud je zdravý, tak je nepříjemný hráč. Technický, vysoký, dokáže si pokrýt balon. Dokázal toho využít, asistoval nahrávkou u jediné branky domácích,“ hodnotil svého bývalého spoluhráče Petr Reinberk.

Slovácko čeká zítra předposlední mužstvo tabulky – Mladá Boleslav. Tým, který vypadl z evropských pohárů, má rozhodně jiné ambice jako je boj o záchranu.

„Určitě na dno tabulky nepatří, mají kvalitní mančaft. Rozhodně půjdou nahoru. Jsou silní hlavně v ofenzívě. Budeme si muset dávat pozor hlavně na Chramostu, Přikryla, ze Slávie přišel Mingazov, to je rychlý křídelní hráč,“ upozorňuje na největší kvalitu soupeře Reinberk.

Stanislav Hofmann
Neproměňování šancí nám bere body, posteskl si stoper Hofmann

Po ostravském Baníku je obrana Boleslavi společně s Brnem a Jihlavou v lize nejhorší. Inkasovala jedenáct branek.

„Mají tam problémy, bude na nás, abychom s tím něco provedli. Pokud se dostaneme do šancí, tak nemám strach, že bychom nevyhráli. Musíme pro výhru udělat všechno.“

Slovácko tahá nepříjemnou sérii tří zápasů bez vstřeleného gólu. Pokud chce proti Středočechům tři body, tak musí začít dávat góly.

„Je to pravda, ta střelecká smůla nás trápí. Mimo Baník jsme těch branek moc nedali. Musíme to konečně utnout, nejlépe už zítra,“ plánuje krajní bek jedenáctého mužstva tabulky.

Trenér Stanislav Levý
Kouč Levý: Od prvních minut musíme být aktivnější než na Spartě

Po odchodu Tetteha a Koneho slovácká ofenziva moc velký výběrem hráčů směrem dopředu neoplývá. Byl odchod dvou ofenzivních fotbalistů pro klub oslabením.

„To si nemyslím, v minulé sezoně toho Frencis a Benjamin moc neodehráli. Jeden nebyl v takové formě, aby pravidelně nastupoval a druhý měl pořád zdravotní problémy,“ hodnotí oba hráče Reinberk.