„Jestli to bylo jenom o těch dvou standardkách? Soupeř byl asi lepší, to všichni viděli, ale že by měl nějaké stoprocentní šance, to ne. Hráli jsme to spíš na Libora (Doška), ale odražené balony jsme moc nezachytávali, takže většinou byl ve hře Jablonec."

Hodně vzruchu přinesla první brance Severočechů. Hráči Slovácka se vehementně dožadovali odpískání ofsajdové postavení, ve kterém se měl údajně nacházet střelec Valerisj Šabala.

„Na naši bránu šel centr, který Milan Heča vyrazil. Stál jsem tam s Liborem Doškem a Milanem Kerbrem, všichni jsme šli ven z vápna. Šabala stál v době přihrávky ještě za námi. Myslím si, že první gól byl určitě z ofsajdu, ale to už je jedno," vysvětloval situaci vedoucího gólu Jablonce Reinberk.

Novináře zaskočil s vysvětlením u druhé branky Jablonce. Podle trenéra Slovácka Svatopluka Habance neuhlídal svého hráče Tomáš Rada, Reinberk však vzal druhý úder soupeře na sebe.

„Byla to moje chyba, byli jsme tam snad čtyři hráči, moc jsem to neviděl. Šabala tam nějak vyplaval a trefil míč hlavou přesně k tyči." povídal obránce Slovácka.

Výkon lotyšské posily Jablonce nechtěl přeceňovat

„Dal dva góly, ale jaké? První z ofsajdu a druhý po mojí chybě."

Dirigentem jablonecké obrany byl Vít Beneš, který na podzim odehrál vinou zranění pouze dva zápasy. Do sestavy se vrátil po vážném zranění achilovky. Byl to právě on, kdo pravděpodobně zachránil výhru Severočechů. Čtyři minuty před koncem totiž v poslední chvíli nedovolil Liboru Doškovi zakončit z bezprostřední blízkosti.

„Domácí si pomáhali dlouhými míči na Doška, ale myslím, že jsme to ustáli dobře. Byl to hodně náročný zápas, ale odmakali jsme ho," zhodnotil duel stoper Jablonce.