„Dostal jsem se ve vápně před soupeře, on do mě narazil tělem a ten pán (rozhodčí Nenadál – pozn. aut.) písknul penaltu. Z mého pohledu vůbec neměla být, ten pán zápas absolutně nezvládl. Osobně cítím obrovskou křivdu, byl to normální souboj. Zůstává mně nad tím rozum stát," popisoval klíčovou situaci pořádně rozčilený Šimko.

Před zápasem by svěřenci trenéra Levého bod brali všemi deseti. Jiný pohled na utkání byl po devadesáti minutách hry.

„Momentálně jsem tak naštvaný, že remízu neberu. Možná pracovaly i nervy, vedli jsme o dvě branky. Pokud by Filip Hlúpik proměnil svoji šanci, tak mohl být zápas jiný. Ještě ten závěr. Jasná penalta na Tomáše Košúta, přiznal to i jejich gólman. Když už si rozhodčí dvě situace vymyslel, tak ještě stihnul pokazit na konci celý zápas," zlobil se Patrik Šimko.

V minulém kole proti Hradci Králové nastoupil do druhé půlky a viditelně rozhýbal ofenzivu Slovácka. V Liberci hrál Filip Hlúpik od první minuty a zle větral domácí obranu. Deset minut po přestávce dostal Slovácko do dvoubrankového vedení. Po sólovém úniku z poloviny hřiště parádně obstřelil libereckého Dúbravku a připsal si svoji první branku v aktuální sezoně.

„Francis (Kone) mi dal krásný balon za beky, dostal jsem ho ideálně do běhu. Už když jsem běžel, tak jsem věděl, že to kopnu k tyči," prozradil Filip Hlúpik.

Osm minut po svém gólu si mohl zaknihovat další ligovou trefu, z nadějné pozice ale pálil nad branku.

„Mířil jsem na první tyč nahoru. Kopal jsem to hned z jedničky a bohužel jsem to přestřelil. Měl jsem zachovat větší klid a vyřešit to jinak," drbal si hlavu pětadvacetiletý záložník.

Podle něj by ale možná ani třetí branka k výhře nevedla. „Kdyby to bylo tři nula, tak si myslím, že by rozhodčí písknul tři penalty," podotkl ironicky.

Odchovanec fotbalové akademie Slovácka je v ligovém kádru šest let. V aktuální sezoně většinou zahřívá lavičku náhradníků. Smlouva mu končí koncem roku a podle všeho bude jeho branka z Liberce poslední v modrobílém dresu. „Pokud nedám gól na Dukle, tak asi jo, víc se k tomu nechci vyjadřovat," řekl na závěr rodák z Petrova na Hodonínsku. (std)