Rodák z Kanaša, vesničky kousek od Prešova, prožívá na Slovácku svůj fotbalový sen. Svoje nové angažmá si nemůže vynachválit.„Jsem spokojený, velmi spokojený, doufám, že to vydrží co nejdéle," říká mladík, který nastartoval v Uherském Hradišti svoji prvoligovou kariéru.

Vraťme se ještě k uplynulému kolu. Na Baníku jste svedl spoustu soubojů s Vojtěchem Štěpánem. Upozorňoval vás trenér na jeho kvality?

Před zápasem říkal, že máme na něho společně s Kebou (Milanem Kerbrem pozn. red.) hrát důrazně. Je to rychlý a technický hráč, osobní souboje nemá moc rád.

Nakonec se to vyplatilo. Jak zpětně hodnotíte zápas v Ostravě?

Baník byl první poločas nečekaně zalezlý. Asi se nás báli, měli jsme hodně prostoru hlavně po krajích hřiště. Druhou půlku už se osmělili. Měli nějaké šance, ale chválabohu, Milan to na konci parádně trefil a vyhráli jsme. Když mám být upřímný, tak to byl spíš zápas na remízu. Šance byly na obou stranách, ale štěstí přeje připraveným, to jsme byli my.

Dvakrát jste nebezpečně vystřelil ze střední vzdálenosti. Byly takové pokyny od trenéra, nebo to byla touha po první ligové brance?

Spíš jsem chtěl dát gól, to je můj cíl do konce ligy. Ze začátku sezony jsem se chtěl probojovat do sestavy a teď chci dát gól.

I za cenu toho, že si troufnete na penaltu?

Spíš ne, na ty jsou určení Milan Kerbr a Libor Došek. Nemám na to nervy.

Výhra v Ostravě upevnila vaše postavení ve středu tabulky a Slovácko se definitivně zachránilo. To je velké povzbuzení do dalších kol, že?

Přesně jak říkáte. Jsme v klidu a spíš myslíme na to, abychom se dostali v tabulce co nejvýš. Teď už se nedívám na mančafty za námi, ale na horní polovinu tabulky.

Jak se cítíte osobně, který zápas jste odehrál v nejlepší formě?

Výborně se mně hrálo v Plzni. Myslím, že jsem zápas zvládl velmi dobře. Byla výborná atmosféra, na obou stranách plno šancí, to utkání se muselo líbit každému. Stejně jako doma se Spartou tam byla škoda, že jsme neurvali, alespoň tu remízku. Na druhou stranu bych nejraději zapomněl na zápas v Boleslavi.

Na Spartě jste měl asi i rekordní podporu vašich fanoušků, že?

Přijela tři auta. Rodiče, přítelkyně, její rodiče, bratr a ještě trenéři, kteří mě trénovali v Prešově. Spali v Kunovicích, obyčejně to spojíme s návštěvou nějakých památek, tentokrát jsme byli v leteckém muzeu.

Máte na svém kontě 13 ligových startů, cítíte před zápasy ještě nervozitu?

Ani ne, ta byla na úplném začátku, ale úplně klidný také nejsem. Cítím takové předzápasové napětí. Pustím si Linkin Park, to je moje nejoblíbenější kapela, a snažím se být v pohodě a soustředit se na zápas.

První ligový start jste si připsal na podzim proti Liberci, od té doby na levé straně obrany téměř nestřídáte. Důvěra trenéra vás musí těšit.

Hraje se mi dobře, uvolněně. Šlape celý mančaft a necítíme žádné tlaky. V mužstvu je dobrá atmosféra, doufám, že nám to vydrží co nejdéle. Nejlépe i po Liberci, momentálně se mu sice moc nedaří, ale bude to hodně těžký zápas.

Z Liberce odešel v týdnu trenér Šilhavý. Může to mít na zápas nějaký vliv?

Jsou v jisté herní krizi. Možná je tato změna může nastartovat, ale my chceme i tak urvat nějaké body.

Do konce ligy schází šest kol. Tušíte, jaká bude vaše budoucnost?

Od zimy jsem hráčem Slovácka, podepsal jsem smlouvu na tři a půl roku. Jsem v Uherském Hradišti spokojený, velmi spokojený.

Chystáte se na velikonoční svátky domů?

Nevím, kolik budeme mít volna, ale domů se nechystám, až na dovolenou. Je to daleko a už jsem si v Hradišti zvykl, občas za mnou přijedou rodiče nebo přítelkyně.

Svátky tedy budete trávit v Uherském Hradišti. Můžete prozradit, jaký máte plán?

Ještě nevím, chodím do kostela, tak asi zajdu do Kunovic do kostela. Bude to poprvé, co nebudu na Velikonoce doma.

Do kostela chodíte pravidelně?

Když nemáme v neděli zápas, tak chodím pokaždé. Snažím se to dodržovat.