„Je to velké rozčarování. Fotbal mě dlouho nezklamal tak jako dneska. Rozhodčí nás poškodil, nechápu proč. Byl to ovlivněný zápas," nechal se slyšet trenér ČSK.

Uherský Brod – Břeclav 1:2 (0:1)

Po utkání vůbec neměl náladu hodnotit průběh hry. „Je zbytečné se bavit o fotbale. Možná bych mohl říct, že kdybychom dali šance, tak by s tím ani rozhodčí nic neudělal, jenže co on dnes předvedl, to byla hrůza. Byl to zápas, po kterém si říkáte, jestli má vůbec cenu dělat fotbal," dal brodský kouč průchod emocím.

Jeho týmu se nepovedl vstup do utkání. Měl sice první šanci, jenže ji neproměnil a z následného brejku udeřil soupeř – 0:1. „Klasické nedáš – dostaneš. Břeclav měla vepředu výborné brejkové hráče. My jsme nezachytili rychlý protiútok a dostali gól," poznamenal Martin Onda.

Jeho tým ovládal hru, na vyrovnání si ale musel počkat až na začátek druhé půle. Po spolupráci s Michalcem poslal Šálek míč do volného prostoru na Jaroňka, který překonal gólmana Kunického – 1:1.

„Měli jsme spoustu šancí, proměnili ale jen jednu. Rozhodčí už předtím pískal zvláštně, co ale začal předvádět po vyrovnání, to bylo až legrační. Nebyla to náhoda, nebyly to dva omyly. Za stejné fauly nám dával karty, zatímco soupeři ne, měli jsme kopat tři pokutové kopy, byly tam i další věci. Já už jsme se v závěru ani nerozčiloval," povídal rezignovaně kouč Uherského Brodu.

Čtvrt hodiny před koncem navíc hosté podnikli další povedený brejk a Brazilec Lucas rozhodl o exportu bodů na jih Moravy – 1:2.

„Dnes jsme hráli proti více lidem a bohužel jsme to nezvládli. Musíme se nachystat na další zápas a tady k té hrůze se už nevracet," dodal Martin Onda.

Branka: 53. Jaroněk – 6. Lapin, 75. Lucas. Rozhodčí: Hanák – Soukal, Mikula. ŽK: Šálek, Jaroněk, Kúdela, Pochylý – Svoboda, Lapin, Fiala, Kunický. Diváci: 210. Uh. Brod: Červinka – Holík (79. Blaha), Vrága, M. David, Kúdela – Pacl (88. Pochylý), Šálek, R. David, Dolina – Michalec (64. Mančík), Jaroněk. Trenér: Martin Onda.