„Ale nutnost zvítězit cítím každý týden,“ nechce dávat trenér Michal Kordula zápasu s Mladou Boleslaví speciální váhu.

Středočeši jsou jeho premiérovým soupeřem v roli hlavního kouče. Na ni se posunul z pozice asistenta ve čtvrtek, když Stanislav Levý přijal nabídku stát se sportovním ředitelem klubu.

Slovácko mělo s Mladou Boleslaví dlouhou dobu negativní výsledky, avšak na jaře prokletí zlomilo. V sobotu 18. března neoblíbeného soupeře zdolalo 2:1 díky brance Havlíka v 90. minutě.

Michal Kordula
Hlavní trenér? Pokrok v kariéře i závazek, přiznal Kordula

Tým by jistě rád pokračoval v novém trendu. Papírově tomu dává velkou šanci pohled do tabulky, ale je to zavádějící kritérium.
„Mladá Boleslav má moc šikovných hráčů, široký kádr a velké ambice. Ze začátku sezony je nenaplňovala, nicméně naposledy vyhrála 3:0 s Brnem,“ demonstroval Kordula potenciální sílu soupeře.

Svěřenci trenéra Dušana Uhrina mají na kontě čtyři body a jsou patnáctí. Slovácko je s dvěma body navíc na 11. místě. Mužstvu nechybí snaha o pohledný kombinační fotbal, jenže mu citelně scházejí góly.

Nejvíce to bylo znát v posledním duelu na Bohemians, kde nevyužilo vyložené šance a po brankovém trestu domácích nezískalo ani bod. Vzhledem k tomu a k nástupu jiného trenéra se nabízí otázka změn v sestavě. A vypadá to, že nastanou.

Trenér Stanislav Levý
Levý: Znalost zahraničního trhu chci využít

„S největší pravděpodobností nevyběhne do zápasu stejná sestava jako s Bohemkou,“ prozradil 39letý Michal Kordula.

Utkání 7. kola HET ligy startuje na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti v 19 hodin. Jako hlavní rozhodčí jej bude řídit Ondřej Berka.