VYSOKÉ POLE – ÚJEZD 2:2 (1:2)

Na očekávané derby dorazily na tři stovky diváků a na branku nemuseli dlouho čekat. Již ve 2. minutě utkání se po faulu na Janoše zahrávala standardní situace. K ní se postavil Zicha a jeho střílený centr zastavila až síť v brance. Domácí se však z vedení příliš dlouho neradovali, neboť za pět minut bylo srovnáno. Dlouhý aut Sucháčka prošel přes celé vápno a Hlavička jednoduše zakončoval – 1:1. Újezd obrat v utkání dokonal v 19. minutě, kdy se z rohového kopu hlavou přesně trefil opět Hlavička – 1:2. Skóre se mohlo do poločasu měnit ještě několikrát. Za hosty měl největší šanci Sucháček, ale trefil pouze tyč. Ta zazvonila i na druhé straně po střele Janoše. V závěru poločasu byl gólmanem faulován ve velkém vápně Doruška a k pokutovému kopu se postavil Vlček, avšak Struška ho vychytal. Do druhého poločasu nastoupilo Vysoké Pole ve vyšším tempu a zatlačilo Újezd na vlastní polovinu. V 51. minutě se k míči dostal Doruška a jeho individuální akci překazil až ostrý faul domácí obrany, po kterém následoval druhý pokutový kop. Tentokrát se k němu postavil Zicha a nemýlil se – 2:2. Hra se následně přesunula více do středu hřiště, vyložené šance si již žádný z týmů nevybojoval, a tak utkání skončilo zaslouženou dělbou bodů.

Branky: Zicha D. 2 – Hlavička 2. Diváci: 282. Vysoké Pole: Doruška L. – Zicha D., Novotný O., Machů R., Doruška P., Doruška J., Zicha P., Janoš P., Trčka M., Vlček J., Naňák V. Střídal: Machů T. Újezd: Struška J. – Dohnal J., Sucháček P., Bělaška T., Belžík P., Hlavička M., Juřík D., Hlavička R., Drga T. Struhař M.

NEVŠOVÁ – LÍPA 4:2 (2:1)

Lípa vstoupila do zápasu lépe a hned v úvodu se po nedorozumění v obraně Nevšové ujala vedení. Tento stav však dlouho nevydržel, neboť Tomšů v 15. minutě propálil gólmana, a vyrovnal tak stav zápasu na 1:1. Od této chvíle byli domácí lepším týmem, i když soupeř se urputně bránil, snažil se nakopávat dlouhé míče za obranu a vytěžit z těchto situací maximum. Do vyložených šancí se postupně dostali domácí Šoman i Topič, ale neuspěli. Přesto Nevšová v závěru první půle dokázala strhnout vedení na svoji stranu. V pokutovém území hostů se opět nejlépe zorientoval Tomšů, jenž stanovil poločasové skóre – 2:1. Do druhého dějství vstoupili domácí s větším odhodláním a postupně převzali iniciativu, Lípa se bránila často za pomocí faulů, které hru kouskovaly. Po hodině hry zahrával Haša rohový kop, který byl chytře a prudce umístěn do té míry, že si hosté vstřelili třetí branku v zápase sami – 3:1. Za pět minut pak Tomšů zkompletoval svůj hattrick, kdy na jeho prudkou střelu k tyči gólman nebyl schopen zareagovat 4:1. Přesto se Lípa snažila výsledek korigovat, což se jí také podařilo v 75. minutě. Obránce Nevšové zahrál v pokutovém území rukou a pokutový kop Procházka proměnil – 4:2.

Branky: Tomšů 3, vlastní – Šimek, Procházka. Rozhodčí: Kolář. Diváci: 100. Nevšová: Čupalka – Topič, Srcháček, Juriga, Műnster P., Hájek, Lysák, Haša, Műnster T. Tomšů, Šoman. Střídali: Janáček, Rak, Drga. Lípa: Křižka – Kukla, Hlavinka, Simerský, Kořének, Koutný, Branný, Procházka, Šuba, Spáčil, Šimek. Střídali: Červenka, Úšela, Mikeska.

LUDKOVICE – BRATŘEJOV 4:0 (3:0)

V Ludkovicích se začalo ve svižném tempu a již v desáté minutě rozvlnil síť domácí Gavenda přesnou hlavičkou, gól však neplatil pro ofsajd. Chvíli poté se řítil domácí kanonýr na gólmana Bratřejova, ale jeho střela šla vedle branky. Role střelce se tak ujal Hamouz, který ve 20. minutě zachoval chladnou hlavu a přízemní střelou otevřel skóre utkání – 1:0. To Ludkovice nabudilo a deset minut poté zvýšily na 2:0, když domácí Dvorník chytře tečoval míč po přesně zahraném rohu Gregora. Domácí se dál tlačili do koncovky a výsledkem byla pěkná kombinační akce, kterou mazácky zakončoval opět Dvorník – 3:0. Ihned v úvodu druhého poločasu předvedli i hosté své umění, ale jejich hlavička šla těsně nad břevno. Pak nastal festival neproměněných šancí, který v 56. minutě přerušil Gavenda, jenž dorazil míč do sítě – 4:0. Jednu z největších příležitostí měl veterán Suchý, který svůj výlet do pokutového území zakončil přesnou střelou. Tu mu však gólman bravurně vyrazil. V 85. minutě zahrával Dvorník pokutový kop, ale jeho střela minula branku. Hosté dostali poslední šanci na zkorigování výsledku v 88. minutě, ale Chromčákova střela z trestného kopu mířila nad branku.

Branky: Dvorník V. 2, Hamouz, Gavenda. Rozohdčí: Ambroz. Ludkovice: Mikel R. – Mikel P., Gregor, Dvorník R., Suchý, Bartoš, Mikel M., Mikel S., Hamouz, Dvorník V., Gavenda. Střídali: Kunorza M., Mikel T., Kunorza F., Hanák P. Bratřejov: Hrachový – Slezák, Světlík, Janeczko, Chromčák, Gerža, Černý, Tomšů S., Tomšů P., Tomšů M., Kalenda. Střídal: Tomšů J.

KAŠAVA – DOLNÍ LHOTA 2:0 (1:0)

Poslední Kašava přivítala Dolní Lhotu a potom, co se v minulém kole dostala až na samotné dno tabulky, měla v úmyslu se z něj odrazit. To začali Kašavští naplňovat již v 15. minutě, kdy se po centru z přímého kopu prosadil hlavou Petr Zbranek. Domácí byli dále aktivnějším celkem a vypracovali si další stoprocentní šanci, ovšem Krajča tváří v tvář brankáři Macsaimu nezachoval chladnou hlavu a selhal. Málem tak udeřilo na druhé straně, kdy pěknou střelu z 30 metrů vyškrábl Krist na břevno. Dolní Lhota měla ještě jednu šanci do poločasu, když hlavou mířil k tyči Križko, ale Krist se opět předvedl. Do druhého dějství vlétli hosté aktivně a dělali v obraně Kašavy pořádný průvan. Prvních 15 minut po pauze patřilo právě jim, ale vyrovnat se Dolní Lhotě z tlaku nepodařilo. Kašava vystřídala a poslala na hřiště mladou krev a rázem se obraz hry změnil. Byla to už Kašava, která soupeře k ničemu nepustila a vytvářela si jednu šanci za druhou. Chvílemi to vypadalo, že si někteří hráči Kašavy obuli obě kopačky levé a divák jen kroutil hlavou, co vše se dá zahodit. Neschopnost v koncovce ale nakonec domácí mrzet nemusela. V 85. minutě po jednom z mnoha průniků přidal druhý gól opět Petr Zbranek a bylo rozhodnuto. Poprvé v této sezoně zůstaly tři body v Kašavě.

Branky: Zbranek Petr. 2. Kašava: Krist – Zbranek Pavel, Král, Tomeček, Křížka, Krčma, Horsák, Zbranek Petr, Slováček, Gavenda, Krajča. Střídali: Latif, Kaška, Kostrhůn. Dolní Lhota: Mascai – Martinka, Martinec, Hofschneider, Pastorek, Križko, Klein, Hlavička, Pleša, Remeš, Senovský. Střídali: Vojtěšek, Doruška, Januška.

TLUMAČOV – BYLNICE 4:1 (2:1)

Hosté vletěli do zápasu jak uragán a už ve druhé minutě vedli 0:1, když se střelou ze šestnáctky prosadil Denis Hudeček. Na rychlou branku domácí reagovali zvýšenou aktivitou i důrazem. Hned z první šance vyrovnal v 10. minutě kapitán Tomáš Duroň. Celý první poločas se hrál ve vysokém tempu s důrazem v osobních soubojích na obou stranách. Moc pohledných fotbalových akcí ovšem k vidění nebylo. Tlumačov se dostal do vedení ve 33. minutě, kdy se z rychlého útoku umístěnou střelou k tyči trefil Jiří Mouka. Do druhého poločasu vstoupili domácí jako vyměnění. K důrazu přidali i fotbalovost a výsledkem byl festival neproměněných šancí. Pojistku v podobě třetího gólu přidal až v 82. minutě Daniel Máčala. Valaši potom hru otevřeli, což využili domácí v samotném závěru. Z brejku pečetil zasloužené vítězství Tlumačova Jiří Jonášek.

Branky: Duroň, Mouka, Máčela, Jonášek – Hudeček. Tlumačov: Škrabal – Tyl, Juhaňák, Mouka J., Duroň, Malý, Mudřík, Zálešák, Máčala, Jonášek J., Otevřel. Střídali: Mouka P., Jonášek Z. Bylnice: Hudeček Dominik – Slováček, Dvořák, Lukšík, Lysák, Tkadlec, Lukaštík, Bartozel, Straka, Hudeček Denis, Sucháček. Střídali: Šuráň, Bobot, Hořák, Novák, Vilímek.

MLADCOVÁ B – NÁVOJNÁ 1:2 (0:2)

Domácí mužstvo předvedlo proti lídru tabulky velmi dobrý výkon, přesto to na body nestačilo. V první čtvrthodině Mladcovští hosty k ničemu nepustili, ale ve vyložené šanci Tkáč po centru Chludila hlavou přestřelil. Návojná se pak dostala k první vážnější akci a hned z toho byl gól. Po špatné rozehrávce ještě brankář střelu vyrazil, ale následný střet v pokutovém území byl posouzen jako nedovolený a pískala se penalta. Gólman Šenkeřík na domácího Černého vyzrál a hosté šli do vedení. Mladcovští se chvíli vzpamatovávali, ale poté začali opět hosty tlačit. V 35. minutě Zbořil přehazoval brankáře, ovšem trefil jen tyč. Za tři minuty se domácí již radovali po gólu Tkáče, ale k údivu všech ukázal asistent rozhodčího ofsajd. Tato situace hrubě ovlivnila vývoj utkání, neboť namísto srovnání skóre za chvíli propadla domácí obrana a únik Janáče znamenal vedení Návojné 0:2. Domácí mužstvo nesložilo zbraně, prakticky celý druhý poločas se snažilo zvrátit stav a dobývalo branku Návojné. Víc než na kontaktní gól Zbořila to však nestačilo, většina dalších střel se mezi tři tyče nevešla. Vyrovnání měl na hlavě Lukáš Struška, nicméně balon dobře netrefil. Lídr tabulky se po většinu času bránil a podnikal ojedinělé brejky, při jednom z nich míč propadl domácí obranou a Janáč skóroval. Asistent rozhodčího však znovu a znovu nesprávně odmával ofsajd.

Branky: Zbořil – Šenkeřík, Janáč. Rozhodčí: Frajt – Balušek, Zahnaš. Mladcová B: M. Černý – Brhel, L. Struška, Sovják (84. Murka), Bečica (46. Paták), Chludil, Koiš (63. Polepil), J. Černý, Skalník, Zbořil (65. Kahaja), Tkáč. Návojná: J. Šenkeřík – Lorenc, Pavlík, Vaněk, Talčík, P. Řehák (83. O. Surý), Ptáček, Macháč, Šánek, Naňák (87. T. Řehák), Janáč.

LOUKY – VESELÁ 3:4 (1:3)

Louky v prvním poločase nestačily s favoritem držet krok a přestávkový výsledek byl pro domácí ještě lichotivý. Veselá si vypracovala řadu šancí, domácí tým přehrávala a nakročila k očekávanému vítězství. Louky se sice po přestávce zvedly, snažily se také začít tvořit hru, za což byly odměněny dalšími dvěma góly, Veselá si však zasloužené vítězství pohlídala.

Branky: Kolomazník, Plachý, Podaný – Dlouhý 2, Žůrek, Bodlák. Louky: Hodulík – Kolomazník, Písklák, Plachý, Míkač, Bača, Kadlík, Podaný, Laciga, Běťák, Michalovský. Střídali: Valerián, Koudela, Winter, Machala. Veselá: Červenka – Mikšík, Večeřa, Manďák, Bodlák, Čoček, Dlabaja D., Machalíček, Odstčilík, Žůrek, Bednařík. Střídali: Dlabaja M., Gajdošík, Dlouhý.

Dohrávka 6. kola Mladcová B – Nevšová 1:3 Chludil – Tomšů 2, Šoman.

1. Nevšová 9 6 3 0 28:14 21
2. Návojná 9 6 2 1 22:13 20
3. Tlumačov 9 6 1 2 33:16 19
4. Veselá 9 5 2 2 27:17 17
5. Ludkovice 9 4 3 2 19:10 15
6. Vysoké Pole 9 4 3 2 17:15 15
7. Lípa 9 4 2 3 22:21 14
8. Dolní Lhota 9 4 1 4 26:26 13
9. Bylnice 9 3 3 3 25:19 12
10. Újezd 9 3 1 5 18:23 10
11. Mladcová B 9 3 0 6 14:22 9
12. Kašava 9 1 2 6 8:27 5
13. Bratřejov 9 1 1 7 15:34 4
14. Louky 9 1 0 8 12:29 3

Kašava se díky Zbrankovi odlepila ze dna tabulky

Kašava – Zásluhou Petra Zbranka už není Kašava na úplném dně. Jeho dvě trefy posunuly outsidera soutěže z posledního místa tabulky. Probuzení osvědčeného kanonýra odskákala Dolní Lhota.

„Výhra pro nás znamená hodně. Do zápasu jsme šli s cílem urvat tři body a jsme rádi, že se to nakonec povedlo. Po dobrém a bojovném výkonu jsme si ji však zasloužili," zdůraznil Zbranek, jehož rychlá trefa na konci úvodní čtvrthodiny byla klíčová.

„Po předchozím utkání jsme spadli na poslední místo a v kabině jsme si řekli, že to tak určitě nenecháme. Soupeř nás možná trochu podcenil a než se rozkoukal, šli jsme do vedení," pochvaloval si vydařený nástup 24letý fotbalista.

Obě mužstva pak měla příležitosti, jak tento stav změnit, ale podařilo se to opět až Zbrankovi pět minut před koncem. „Předtím jsme měli řadu šancí rozhodnout utkání mnohem dřív. Mohli jsme zvítězit výraznějším rozdílem. Naštěstí nás za to hosté nepotrestali," oddechl si hrdina zápasu.

Ani jeho dvě trefy ovšem nemění nic na faktu, že Kašava je stále nejméně produktivním týmem soutěže. „Gólů moc nestřílíme, naopak jich hodně dostáváme. Proto jsme tam, kde jsme. Ta čísla hovoří za vše," uznává.

Cíle mužstva pro zbytek podzimu jsou tedy jednoznačné. „V tuto chvíli myslíme jen na záchranu a na to, abychom si před jarními odvetami vytvořili co nejlepší výchozí pozici," nechal se slyšet fotbalista, jenž v dresu Kašavy válí již osmou sezonu, z toho čtvrtou v okresním přeboru. ⋌(rš)