„V klubu jsme měli perfektní atmosféru. I když jsme prohráli, nedělala se z toho věda. Stejně jako ostatní hráči jsem se fotbalem bavil a užíval si jej," líčí 28letý útočník.

Před sezonou jste říkal, že vás spousta lidí už odepsala. Cítíte po úspěšném průběhu zadostiučinění?

Spíš vnímám, jak mě známí chválí, že se mi daří. Je o mně slyšet v dobrém, neztropil jsem žádné průsery. Je to ve třetí lize, ale také má svou kvalitu.

Čtrnáct vstřelených branek. Je to nadplán?

Gólů mohlo být ještě více, každopádně jsem spokojený. Před soutěží jsem měl v hlavě deset. Na podzim jsem dal čtyři branky, ale to jsem se ještě s týmem sehrával. Na jaře už jsme si na sebe všichni zvykli, kluci věděli, co potřebuji a začal jsem šlapat. Pomohlo mi i to, že mě trenér Lehkoživ posunul ze zálohy do útoku.

Jaký podíl má na vašem restartu kariéry prostředí v Hulíně?

Zásadní. Parta a trenér mi moc pomohli. Trenéra Lehkoživa jsem znal už z dřívější spolupráce v Kroměříži a věděl jsem, že na mě nebude vyvíjet obrovský tlak, kterého jsem měl z předchozích sezon už dost. Díky tomu jsem šel do Hulína a odrazilo se to na mé spokojenosti. Fotbalem jsme se všichni bavili, to se mi líbilo.

Přitom jste se postarali o nejvyšší počet bodů klubu (54) ve třetí lize. Slavili jste?

Ano. O rekordu jsme se bavili již několik kol před koncem. Jak nám pak chybělo k překonání toho původního (48 – pozn. red.) jen pár bodů, byli jsme přesvědčení, že to zvládneme.

Maximum jste stanovili také v umístění. Třetí příčku jste hodnotili jako velký úspěch?

My hráči jsme v závěru pokukovali trochu i po druhé pozici a pociťovali jsme malinkaté zklamání, že jsme se na ni nedostali. Ve finále ale u nás panovala spokojenost. Před sezonou bychom třetí místo brali všemi deseti. Vedení klubu je s ním maximálně spokojené. O stupínek si polepšit se pokusíme v příští sezoně. (úsměv)

Budete u této snahy?

Určitě. Už tři týdny před koncem soutěže se mě vedení klubu ptalo, jestli budu v Hulíně pokračovat a bez váhání jsem řekl, že ano. Sice se mi objevují nabídky z Rakouska a podobně, ale já jsem v Hulíně spokojený. Chci hrát dál fotbal pro radost a užívat si jej, ne se stresovat.

Takže nabídka z profesionálního fotbalu už by vás neoslovila?

Kdyby přišla z první ligy, tak bych nad ní uvažoval. Hned bych se ale do klubu nehnal, zvážil bych pro a proti. Do druhé ligy bych určitě nešel. To raději zůstanu v Hulíně s dobrou partou a budu hrát o špici třetí ligy.