Uherský Ostroh - Bílovice 2:0 (2:0)

Fotbalisté Uherského Ostrohu dál vévodí okresnímu přeboru Uherskohradišťska. Lídr soutěže potvrdil výbornou podzimní formu i doma proti Bílovicím, které po taktickém výkonu přehrál 2:0 a v čele tabulky udržel jednobodový náskok před druhou Topolnou.
Diváci ale tentokrát žádný převratný fotbal neviděli. „Bylo to spíše průměrné utkání. Moc šancí nebylo, hrálo se hlavně mezi šestnáctkami,“ říká sekretář Uherského Ostrohu Pavel Vlk.

Domácímu týmu pomohla poměrně rychlá branka, kterou ve 14. minutě vstřelil Kovařík. Zkušený obránce se prosadil ve skrumáži, když zblízka dorazil odražený balon do sítě. Uherský Ostroh byl proti Bílovicím produktivní. V závěru prvního poločasu se dobře zorientoval v šestnáctce soupeře Gajdorus, který pohotovou ranou zvýšil na 2:0. Domácím dvoubrankové vedení stačilo. Vedoucí tým se po přestávce nikam nehnal a spíš udržoval náskok. Hráči Uherského Ostrohu dobře bránili a hosty z Bílovic do ničeho vážnějšího nepustili. „Soupeř neměl žádnou gólovku,“ říká Vlk. Favorit mohl vyhrát ještě vyšším rozdílem, ale
Gajdorus lobovat těsně nad.

Branky: 14. Kovařík, 43. Gajdorus. Rozhodčí: Polášek – Hříbek, Durna, 88 diváků.

Polešovice - O. N. Ves 1:0 (0:0)

Souboj Polešovic s Ostrožskou Novou Vsí rozhodla dorážka domácího Vaculíka v 60. minutě. „Hosté byli techničtější, my zase bojovnější. Nakonec jsme dali gól my,“ hlásil předseda polešovického fotbalového klubu Jiří Běhávka. Stovka diváků viděla oboustranně opatrný fotbal s minimem vyložených šancí. „Týmy se hlavně snažily nedostat gól,“ všiml si Běhávka. Hráči Ostrožské Nové Vsi sice byli častěji u míče, nijak zvlášť nebezpeční ale nebyli. Domácí podnikali rychlé protiútoky, žádnou slibnou akci ale kvůli nepřesnostem ve finální fázi nedokázali dotáhnout. Ani ve druhé půli moc šancí k vidění nebylo.

„Hosté spíše drželi balon, my jsme zase spoléhali na protiútoky,“ říká Běhávka. Klíčová chvíle přišla po hodině hry. Pohotový Vaculík využil chyby hostujícího gólmana Bočka, když nepříliš prudkou ránu bez problémů uklidil do sítě. Ostrožská Nová Ves se snažila urvat alespoň bod. V závěru nenašla dostatek sil, aby protivníka zatlačila. K očekávanému náporu tak vůbec nedošlo. Domácí si taktickým výkonem tři body nenechali vzít.

Branka: 60. Vaculík. Rozhodčí: Martykán – Běhávka, Zálešák, 100 diváků


Topolná - Hluk B 5:0 (2:0)

Nedělní souboj druhé Topolné s posledním béčkem Hluku přinesl očekávaný průběh i jednoznačné vítězství favorita. Domácí tým začal hned od začátku aktivně a protivníka zatlačil. Topolná z úvodního náporu vytěžila vedoucí branku, kterou zaznamenal ve 13. minutě Zelinka. Důležitý uklidňující gól vstřelil ve 27. minutě Mráz. Druhý tým tabulky měl dál navrch, ale v zakončení už nebyl tolik přesný. Béčko Hluku se snažilo, protivníka několikrát zaskočilo únikem nebo dobře zahranou standardní situací, ale gól nedalo. Hosté dlouho živili šanci na cenné body, ale závěr absolutně nezvládli a domů nakonec odjeli s výpraskem. Dvakrát v poslední desetiminutovce udeřil Foltýn, sladký triumf Topolné završil Válek.

Branky: 80. a 82. Foltýn, 13. Zelinka, 27. Mráz, 86. Válek. Rozhodčí: Vlčnovský – Blaho, Vaculík, diváků: 132

Jarošov - Slavkov 1:0 (0:0)

Poslední Jarošov zvládl těžkou šichtu se Slavkovem a připsal si druhou tříbodovou výhru v letošní sezoně. Hubené, ale mimořádně cenné vítězství Slavoji vystřelil v 89. minutě Kamočai. Pětadvacetiletý fotbalista dopravil balon do sítě po rohovém kopu a odrazu od břevna.

Jinak toho diváci mnoho neviděli. Kromě rozhodujícího gólového momentu stojí za zmínku ještě nebezpečná střela hostí, která skončila těsně vedle, a neodpískaná penalta za ruku a fauly hráčů Slavkova.„Bylo to vyrovnané utkání s pouze pár šancemi. Nakonec jsme byli štastnější,“ uvedl domácí předseda Martin Jančík. Nedělní duel zaujal i slovní přestřelkou mezi domácími hráči a rozhodčím Mikulkou. Jinak ale duel ničím nevybočil z okresního průměru.

Branka: 89. Kamočai. Rozhodčí: Mikulka – Brázda, Hrbáč, 120 diváků.

Prakšice - Bánov 1:4 (1:1)

Nepříjemné série se protahuje, fotbalisté Prakšic čekají na výhru už pět zápasů. O víkendu ¨tým trenéra Vojtěcha Gajdůška nesupěl s Bánovem, kterému podlehl 1:4 a dál se krčí na spodu tabulky. „Do konce podzimní části zbývají tři zápasy proti ne úplně snadným soupeřům. Pokud má kdokoli nápad, jak fotbalovým způsobem zachránit, co se dá, tak sem s ním,“ vyzývá prakšické fanoušky na sociální síti jeden z činovníků tradičního klubu. „Ale možná nastala doba, kdy je potřeba padnout až na dno a holt počkat až stávající generace žáků a dorostenců si sama za pár let vybojuje místo, kam prakšický fotbal vždy patřil,“ přidává.

Duel s Bánovem domácím funkcionářům a fanouškům přinesl více starostí než radosti. Nedělní zápas byl jako přes kopírák se čtvrtečním utkáním s Ostrožskou Novou Vsí. Domácí tým začal náporem, ale nevyužil vyložené šance a inkasoval lacinou branku. Skóre v 11. minutě otevřel hostující Horňák. Prakšice sice výsledek po brance Juráka srovnaly, ale ve druhém poločase se v obraně dopustily hrubých chyb, kte-ré soupeř jednoduše potrestal. V 70. minutě strhl vedení na stranu hostů Bortel, čtvrt hodiny před koncem zvýšil na 3:1 Skočovský, který se trefil ještě jednou a bylo rozhodnuto. Prakšičtí po domácím debaklu 1:4 klesli v tabulce na sestupové místo.

Branky: 26. Jurák - 11. Horňák, 70. Bortel, 75., 86. Skočovský. Rozhodčí: Tureček – Svoboda, Dynka, 85 diváků.

Nezdenice - Březová 2:4 (1:3)

Fotbalisté Nezdenic vstřelili podruhé za sebou dva góly, ale zatímco před týdnem vydolovali proti Polešovicím alespoň bod, v sobotu doma nestačili na Březovou, které podlehli 2:4. Sokol získal venku premiérové tři body. V Nezdenicích se od úvodních minut hrálo vyrovnané utkání. Ač byli domácí více na míči, tak nebezpečnější byla přímočará hra Březové. Hosté šli také v 9. minutě do vedení, když se prosadil hostující kanonýr Janků. Ve 27. minutě všechny přítomné překvapil Pavel Čaňo, který střelou z poloviny hřiště nachytal domácího brankáře Jurigu. Domácí nejvíce hrozili ze standardních situací a ve 32. minutě se přímo z rohového kopu trefil Lebánek. Závěr poločasu však patřil opět hostům, když ve 44. minutě potrestali chybu v domácí rozehrávce z kopačky Janků.
Druhý poločas se hosté zaměřili na defenzívu a domácí určovali tempo hry. V 62. minutě si však s domácí obranou pohrál opět Janků, na kterého domácí marně hledali recept, a zkompletoval hattrick. Snaha se domácím vyplatila v 68. minutě, když se po rohovém kopu prosadil Uličník, 2:4. To však bylo vše.

Branky: 32. Lebánek, 68. Uličník - 9., 44., 62. Janků, 27. Čaňo. Rozhodčí: Rochovanský – Vandírek, Vápeník, 100 diváků.

Kněžpole - Vlčnov 0:0

Fotbalistům Kněžpole se střelecky nedaří. Sokol v minulém kole nedal gól Ostrožské Nové Vsi a nyní vyšel brankově naprázdno i doma proti Vlčnovu, se kterým se rozešel smírně. Nerozhodný výsledek nakonec odpovídá dění na trávníků. Oba týmy si v průměrném zápase vypracovaly pár šancí, gólmani Vyorálek s Machalou ale byli spolehliví a spoluhráče v poli podrželi.
Rozhodčí: Vlašic – Flíbor, Kužela, 75 diváků,

1. Uh. Ostroh 9 7 2 0 32:15 23
2. Topolná 9 7 1 1 29:9 22
3. O. N. Ves 9 6 1 2 27:14 19
4. Polešovice 9 6 1 2 20:14 19
5. Bánov 9 5 0 4 23:26 15
6. Březová 8 4 0 4 24:21 12
7. Kněžpole 9 3 2 4 15:15 11
8. Bílovice 9 2 3 4 13:15 9
9. Slavkov 9 2 2 5 11:14 8
10. Vlčnov 8 2 2 4 15:22 8
11. Nezdenice 8 2 2 4 11:20 8
12. Prakšice 10 2 2 6 15:33 8
13. Jarošov 9 2 1 6 12:18 7
14. Hluk B 9 2 1 6 14:25 7