Mnohem cennější než samotné umístění je však skutečnost, že modrobílé do horní části tabulky nekatapultovala shoda náhod, ale hra, za kterou ve druhé půlce sezony slýchali chválu napříč republikou. „Jaro bylo nádherné, naše hra měla hlavu a patu. Ale zase, když se na to podívám čistě podle bodového zisku, tak to taková sláva nebyla. Na podzim jsme vydolovali devatenáct bodů, na jaře pak jen o dva více," brzdí přílišný optimismus trenér Svatopluk Habanec.

Základ k úspěchu v Uherském Hradišti položili po 10. kole, kdy kouč po remíze s Baníkem provětral základní sestavu a mužstvo začalo striktně praktikovat nový herní styl. Už žádné nakopávání na Doška, ale pěkně kombinačně po zemi. „Měl jsem před tou změnou respekt. Hodně nám ale pomohla výhra nad Libercem, to byl první krůčíček," listuje v paměti kouč Slovácka.

Jeho svěřenci hlavně v zimní pauze absolvovali „přihrávkové galeje", dril přinesl efekt. „Tvrdím, že každý hráč se může i v dospělosti o pět až deset procent zlepšit, některý dokonce o patnáct. To se u nás povedlo. Kluci poznali, že se zlepšují, že jsme silnější na míči. A důležité je, že se neuspokojili a dál na sobě pracují. Máme dobře našlápnuto, teď jen nesmíme uhnout z cesty," přeje si Svatopluk Habanec, který se inspiroval u Pavla Vrby, Luboše Kozla a Adriana Guly, aby pak herní styl ušil přímo na míru Slovácku.

Po hodech často přichází půst. Ten by na stadionu Miroslava Valenty zažili jen neradi. „Chtěl bych, aby nikdo neodešel," zasní se hradišťský kouč, který by naopak mužstvo rád ještě posílil. „Dlouhodobým úkolem číslo jedna je přivést útočníka, který by v budoucnu mohl nahradit Libora Doška. Úkoly dva a tři si nechám pro sebe, nechci napovídat konkurenci," pousmál se Habanec, který už nepočítá s Trousilem, Ondřejkou a Lukášem. „Do přípravy nezasáhnou ani hráči, kteří jsou na hostování. Co se týče Jakuba Petra, tak o jeho setrvání jednáme s Olomoucí. Do žádných finančních dostihů se ale nepoženeme," dodal lodivod Slovácka.