Ve zbytku podzimu většinou střídal v závěru zápasů. V základu se objevil v podzimní derniéře na hřišti pražských Bohemians, kde vyfasoval čtvrtou žlutou kartu a stopku na Jablonec. Jaro začalo pro nedávno 25letého obránce zápasem v Jihlavě. Bez chyby odehrál celé utkání a věří, že nastoupí i zítra proti hradeckým Votrokům.

V uplynulém kole jste vyhráli na hřišti Jihlavy. Byl to zápas o šest bodů, měli jste ze soupeře obavy?

Nepřipouštěli jsme si, že by se na nás mohla Jihlava dotáhnout. Od začátku jsme hráli přesně to, co jsme si řekli. Podařilo se nám soupeře zatlačit. Jen škoda, že jsme nedali víc branek. Osobně jsem věřil, že to utkání zvládneme. Cítil jsem od kluků odhodlání, chtěli jsme odčinit prohru s Jabloncem, to se podařilo. Jen škoda, že jsme nedali víc branek.

Odehráli jste venku nejlepší zápas?

To si nemyslím, také jsem to někde slyšel, ale ty komentáře jsou přehnané. Prostě jsme hráli svoji hru a většinou se nám to dařilo. Je pravda, že soupeř nám to nijak neztěžoval.

Co pro vás znamenají tři body z Jihlavy?

Zatím nic, je před námi ještě téměř celé jaro. Výhru musíme potvrdit doma proti Hradci Králové, teprve potom bude ten výsledek něco znamenat.

Ale výhrou jste se odpoutali od přímého boje o záchranu…

Jeden dva zápasy se nepodaří a můžete tam spadnout znovu. Ten výsledek bych nepřeceňoval, liga je strašně vyrovnaná.

Jak osobně hodnotíte vaše podzimní výkony?

Pro mě zklamání, ještě do zápasu v Hradci jsem hrál, pak jsem ze sestavy vypadl a těžko se tam znovu dostával. Na místě stopera nastupoval Tomáš Břečka, měl dobrý půlrok.

Na podzim jste nastoupil v závěru zápasu i dvakrát na hrotu útoku. Jak se tam cítíte?

Necítím se tam špatně, ale není to moje pozice. Je pravda, že když jsme prohrávali a střídal jsem, tak jsem šel většinou na hrot. Mám dobrou hlavu a podařilo se mně vstřelit i nějakou branku. Co si pamatuji, tak ještě za trenéra Soukupa v Příbrami a naposled jsem vyrovnával v Ostravě, ale ten zápas jsme nakonec 2:1 prohráli.

Cítíte, že budete proti Hradci Králové v základní sestavě?

Nemyslím, že bych udělal v Jihlavě nějakou velkou chybu, pár chybiček tam bylo, ale na žádný kiks si nevzpomínám. Záleží na trenérovi, snad budu hrát.

Hradec venku ještě nevyhrál, ale odehrál vyrovnaný zápas v uplynulém kole proti Plzni. Jaké čekáte utkání?

Všichni jsme viděli, že Hradec byl hodně nepříjemný soupeř i pro Plzeň. Nemají co ztratit, hrají o udržení a na nás bude tlak, nic jiného než výhra se od nás nečeká. Hradec je momentálně v takové pozici, že musí bodovat všude. Nebude to jednoduchý zápas, nesmíme se dívat na jejich postavení v tabulce, to nic neznamená, nemůžeme soupeře ani v nejmenším podcenit.

Právě na podzim jste po zápase v Hradci vypadl ze sestavy. Bude vaše motivace o to větší?

Ne, mohl jsem vypadnout kdekoliv. Beru to jako každý jiný zápas, který chci vyhrát.

Myslíte, že právě Hradec bude prvním sestupujícím?

Do konce ligy je ještě strašně daleko, záleží jenom na jejich výkonech. Nechci tipovat, kdo bude sestupovat.

Vaše výkony jsou jako na houpačce. Několik zápasů patříte k oporám a následně dokážete vyrobit gólovou hrubku. Dá se to nějak vysvětlit?

Je to o hlavě a může to být i o psychice. V lize mám odehráno přes stovku zápasů, takže o nějaké nervozitě nemůže být řeč. Je to o tom, abych se soustředil na svoji hru.

Proč se nesoustředíte? Vyčítáte si předchozí chyby?

Stává se i taková věc. Mám v hlavě předchozí kiks a nesoustředím se na zápas.

Ve Slovácku jste prodloužil smlouvu do léta 2017. Byly nějaké náznaky o změně dresu?

O ničem nevím, jsem v Hradišti spokojený, kdyby ne, tak neprodlužuji smlouvu. Nemám žádný důvod někam odcházet.