Podle očekávání totiž všechna zmíněná mužstva vyhrála. A když se nezaujatý člověk podívá na způsob, jak k tomu došlo, nemůže jej napadnout jiná myšlenka, než že všechny zápasy skončily prostě tak, jak asi skončit musely. Sázkaři jen mohou litovat, že tuto soutěž žádná ze sázkových kanceláří nemá v nabídce. I když, dnes už bookmakeři moc dobře vědí, že se zápasy rozhodují nejen na hřišti, takže by nejspíš nasadili kurzy 1,05 nebo by jednotlivá utkání raději úplně vyřadili z nabídky.

Jen pro úplnost si připomeňme výsledky zápasů, které o záchraně či sestupu rozhodovaly. Abychom nechodili až příliš do historie, začněme předposledním kolem. Nedakonice doma otočily záchranářskou bitvu s Kvasicemi (4:3), Bánov doma porazil silné Nedachlebice, když gól na 3:2 vstřelil v poslední minutě z penalty. Už před tímto duelem ke mně dorazily zvěsti, že Nedachlebice byly pozitivně motivované od Nedakonic (jak, nechť si každý domyslí sám), domácí však nakonec byli úspěšnější. Na hřišti, samozřejmě…

Ve stejném duchu se pak pokračovalo i v závěrečném kole. Kvasice doma porazily Šumice 4:3, rozhodující branka padla sedm minut před koncem. Bánov na hřišti už zachráněných Březolup vyhrál přesvědčivě 3:0, Nedakonice pak doma zdolaly Prakšice 2:1, když druhý gól vstřelily ve čtvrté minutě nastavení z vymyšlené penalty.

V rámci víkendové služby jsem byl fotit v Březolupech, cestou jsem se ještě zastavil v Jarošově, abych své úsilí zakončil právě v Nedakonicích, kde jsem zhlédnul druhý poločas. Domácím nelze upřít snahu, nemohli se však prosadit a byli to naopak hosté, kdo z protiútoků mohl zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Neumění hostujících střelců a výborný výkon gólmana Ondřeje však nakonec umožnily za stavu 1:1 zajímavé vyvrcholení.

Když se blížil konec utkání, řekl jsem své přítelkyni, která mě po celé odpoledne obětavě doprovázela, ať se těší, že domácí v nejbližších minutách určitě dají gól, protože potřebují vyhrát. To jsem samozřejmě neznal, stejně jako většina publika, průběžné výsledky z Kvasic a Březolup, jinak bych si myslel, že už nic takového nepřijde, protože to domácím stejně nepomůže. Přesto jsem se nemýlil. Rozhodčí Polaštík se nejprve rozhodl nastavovat úctyhodných pět minut, pak ve prospěch domácích nařídil nějaký ten aut, roh a standardku, aby své vystoupení zakončil „parádním“ odpískáním penalty. Podepsal se tak pod konečný výsledek, stejně jako pod zhoršené zdraví kapitána hostí, který musí mít tep kolem dvoustovky snad ještě teď.

Škoda, že jsem současně nemohl být ještě na dalších stadionech, historek mohlo být na slušný seriál…