NIVNICE - DOLNÍ NĚMČÍ 5:4 (2:1)

Obě mužstva hrála od začátku svižně a hra byla vyrovnaná. Hosté se sice záhy ujali střelou ze třiceti metrů vedení, jenže domácí dokázali ještě v první půli dvěma góly zareagovat. Na začátku druhého poločasu domácí udeřili potřetí. Veleckého rána se od břevna odrazila k nekrytému Lukešovi, který vstřelil svůj druhý gól v utkání 3:1. Za tohoto stavu se zdálo, že je rozhodnuto. Chyba lávky. Hostující Stojaspal s Krchňáčkem si připravili bleskové vyrovnání a začínalo se znovu 3:3. Jenže vzápětí se po akci Veleckého trefil Libor Ligas, který deset minut před koncem připravil pátý gól pro Radima Straňáka, a bylo to 5:3. Poslední slovo v této nevídané přestřelce měl sice hlavičkující Cmol, domácím to však už postup nemohlo vzít.

Branky: 25. a 63. L. Ligas, 42. a 51. Lukeš, 80. R. Straňák 10. a 58. P. Krchňáček, 54. Stojaspal, 84. Cmol. Nivnice: Koktavý Krč (80. Holboj), P. Ligas, P. Hladiš, Michalec Boďa, L. Ligas, R. Straňák (89. Ryšávka), Bortel Velecký, Lukeš (75. Bartoš).

OSTROŽSKÁ LHOTA - HLUK 0:2 (0:0)

Téměř čtyři stovky fanoušků přitáhlo na stadionek v Ostrožské Lhotě historicky první derby s Hlukem v soutěžním zápase. V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal, po změně stran se však už projevila větší fotbalovost a zkušenost hluckého Spartaku, který poslal do vedení po hodině hry Zlínský. Domácí mohli srovnat Pešíkem, který ale své gólové šance ve vyrovnávací branku nepřetavil. O výsledku rozhodl pět minut před koncem Dohnal. Z hranice šestnáctky mířil utěšenou střelou přesně k tyči.

I přes porážku hodnotil domácí kouč Josef Dominik zápas kladně. „Jsem spokojený s tím, co se dnes u nás odehrálo. Přišli i lidi, kteří u nás na fotbal nechodí, a za předvedenou hru se nemusíme stydět. Bylo to o tom, kdo dá první branku. Dal ji soupeř, zatímco my jsme naše šance neproměnili. Hluk vyhrál zaslouženě, bylo vidět, že měl na své straně víc zkušených fotbalistů," uvedl trenér Dominik.

Jeho protějšek Vlastimil Marek byl po zápase logicky spokojenější, ale měl výhrady k prvnímu poločasu. „Z první pětačtyřicetiminutovky jsem byl velmi zklamaný. Na rozdíl od domácích jsem u nás postrádal víc bojovnosti, srdíčka a nadšení. Hráli jsme profesorsky a já jsem se v některých pasážích obával o výsledek," přiznal trenér Spartaku Hluk.

Branky: 60, Zlínský, 85. Dohnal. Ostr. Lhota: Šicha Doležal, Kotačka, Zbořil, Horák Jurčeka, Zalubil, P. Štergenich (85. J. Štergenich), Kusák (66. D. Štergenich) Jurásek, Pešík. Hluk: Galas Chytil, Jurásek, Říha, Dufka (72. Tinka) Minařík, Dohnal, O. Machala, Hrdina (65. J. Machala) Zlínský, M. Zalubil (88. Straka) Trenér: V. Marek.

BŘEZOLUPY - KNĚŽPOLE 2:5 (0:2)

Tradiční soupeři z I. A třídy se potkali i v úvodním pohárovém kole. Navrch měli po celý zápas favorizovaní hosté, kteří si už v první půli vytvořili dvoubrankový náskok, který po změně stran vylepšili až na 0:4. Domácím se pak sice povedlo stav zkorigovat, to však na postupu Kněžpole, v jejímž dresu řádil čtyřgólový Klvaňa, nemohlo nic změnit.

Branky: Chaloupka, Kukla Klvaňa 4, Biháry.

KVASICE - NEDACHLEBICE 1:1 (0:1), NA PEN. 2:4

Vyrovnané utkání musely rozhodnout až pokutové kopy. A v této disciplíně měli jasně navrch hosté, kteří tak zaslouženě postoupili do dalšího kola. Zazářil gólman Řešetka, který nejenže domácím zlikvidoval tři penalty, ale navíc sám jednu proměnil.

Branky: nehl. Zoubek. Nedachlebice: Řešetka Krčmář, Soviš, Kaňovský, Pisklák, Bartoš, Zoubek, Ryška, Perůtka, Křenek, Hladiš (70. Nožička).

2. kolo Poháru hejtmana Zlínského kraje (hraje se 22. srpna): Nivnice Luhačovice, Kněžpole Chropyně, Březnice Hluk, Kelč Nedachlebice.

Autor: Stanislav Dufka, Michal Sladký