Zatímco klokani se už do záchranářských prací připletli, Slovácku by se v případě další porážky mohlo stát totéž.

1. FC SLOVÁCKO - BOHEMIANS 1905

Dnes 17.00

Bilance v lize: 11 zápasů 4 výhry, 4 remízy, 3 porážky, skóre 14:12.

 „Nebylo by dobré se dívat na tabulku a stresovat se, protože by nás to jen odvádělo od koncentrace na vlastní výkony. Ale samozřejmě vnímáme, že se vývoj ligy zamotal. Někteří si mysleli, že už je rozhodnuto jak v boji o titul, tak o záchranu, ale není tomu tak. Týmy ze spodku tabulky jasně ukazují, že se nechtějí smířit se svou situací,“ uvědomuje si trenér Slovácka Miroslav Soukup.

Klokani, kteří prohráli už sedmkrát v řadě, v týdnu vyměnili trenéra. Pavla Medynského nahradil Jozef Weber, který doposud dělal asistenta Františku Komňackému v Jablonci. „Přiznávám, že jsem měl trochu obavy. V rozhodování také hrálo roli, že situace v Bohemce není jednoduchá. Ale chci to zkusit,“ nechal se slyšet nový kouč. „Mám nějakou představu, co s týmem udělat. Na tréninku budeme pilovat především změny v rozestavení,“ naznačil Josef Weber.

Nové koště dobře mete, říká se, když nastoupí nový trenér. Toho si jsou vědomi i v Uherském Hradišti, kde ale chtějí udělat vše pro to, aby to tentokrát neplatilo. „Bohemians k nám přijedou po dlouhé a nepříjemné sérii proher a určitě se budou snažit ji přerušit. Udělali k tomu v posledním týdnu i rázný krok v podobě výměny trenéra. My ale také potřebujeme zlomit neúspěšný vstup do jara a já věřím, že se nám to podaří,“ říká bojovně Miroslav Soukup.

Tomu stále neúbyvají starosti se sestavou. Po karetním trestu se sice do sestavy vrací Jan Trousil, jenže ze stejného důvodu bude tentokrát chybět Lukáš Kubáň, který viděl na Dukle už osmou žlutou kartu. K dispozici tak nebude nejen v duelu s Bohemians, ale i v Českých Budějovicích. Svalové zranění stále nepustí na hřiště ani Tomáše Košúta, disciplinární trest zase Václava Ondřejku. Dlouhodobě je pak mimo hru Lukáš Fujerik.

„Jsem pevně přesvědčený, že kluci, kteří dostanou důvěru, podají naprosto odlišný výkon, než jsme předvedli v posledním utkání doma s Olomoucí. Cítím, že je mužstvo odhodlané udělat pro vítězství nad Bohemkou maximum. Věřím, že na konci sobotního utkání budeme moci společně s fanoušky oslavit vítězství,“ dodal trenér Slovácka.

„Bude to zápas podobných týmů, Slovácko navíc ještě nevstřelilo na jaře ani branku. Určitě je tam velké očekávání. Je to silný regionální klub, jsou soudržní, drží při sobě a určitě se jim tahle situace nelíbí,“ uvědomuje si trenér Bohemians, že jeho tým nečeká ve slováckém pekle nic jednoduchého.