„Je to kluk, který chce pracovat a posouvat se ve své kariéře. Není uspokojený, to je pro mě důležité,“ řekl o hráči, který naposled hrál za Lokomotiv Tbilisi, sportovní šéf klubu.

Jak dlouho jste gruzínského útočníka sledovali?
Sledovali jsme nejenom hráče v české lize, ale i v zahraničí. Z těch hráčů, které jsme měli vytipované, tak nás právě on na základě posledních dvou sezon zaujal. V uplynulé sezoně byl nejlepším střelcem gruzínské ligy, z 33 zápasů vstřelil 25 branek. Byl dokonce vyhlášený hráčem roku 2017.

Jaké jste měli na novou posilu reference?
Sháněl jsem si informace i od trenéra Gruzie Vladimíra Weisse, to bylo až takové závěrečné, kdy ho on doporučil. Rozhodli jsme se, že do toho půjdeme. V minulosti jsem některé gruzínské hráče trénoval a s některými jsem i hrával, to bylo také důležité.

Vy sám jste ho viděl hrát?
Naživo jsem ho neviděl. Osobně jsem v Gruzii nebyl, ale mám tam dobré kontakty a viděl jsem ho na spoustě videí, ze všech stran přišlo doporučení.

Slovácko proti Jihlavě - Zleva Francis Kone a Jiří Krejčí. Ilustrační foto
Slovácko dál zbrojí. Z Jihlavy přivedlo vysokého stopera Krejčího

Říkáte, že jste vedl gruzínské hráče, dají se nějak charakterizovat?
Většinou jsou dobře technicky vybavení, pracovití, ctižádostiví. Třeba bundesligový Freiburg s nimi udělal dobré zkušenosti.

Jak byste charakterizoval novou posilu? Dá se typologicky přirovnat k někomu v naší lize?
Nechci dělat takové srovnání. Je to hráč, který je hodně pracovitý, má velmi dobrou orientaci v šestnáctce a velmi dobré zakončení. Věřím, že na to, co dokázal v posledních dvou sezonách, se mu podaří navázat. V závěru listopadu byl povolán na dvě přípravná utkání s Kyprem a Běloruskem, v tom zápase dokonce vstřelil první reprezentační branku.

Půjde s ním do Uherského Hradiště i rodina, případně přítelkyně?
Momentálně u nás bude působit sám. Odletí s námi na soustředění do Turecka a potom jeho věc s ubytováním budeme řešit dál.

Gruzínský útočník  Irakli Sikharulidze v Uherském Hradišti v pondělí podstoupil zdravotní prohlídku a v úterý absolvoval první trénink s novým týmem. Foto: www.fcslovacko.cz
Sikharulidze se rozhodl pro Slovácko i na doporučení trenéra Weisse

Už tedy padá varianta dalšího posílení ofenzivy?
V současné době máme s novou posilou ještě Filipa Kubalu a Tomáše Zajíce. Máme tři útočníky. Na tu pozici a v této situaci už hledat nebudeme, ale neznamená to, že by se někdo zajímavý nemohl ještě objevit.

Hrozí z kádru nějaké odchody?
Spíš se jedná o nějaké hostování. Na jednoho hráče je nabídka, ale ještě to není vyřešeno, nechci o tom mluvit, není to však hráč ze základní sestavy.