„Naší hlavní prioritou je dohlížet na bezproblémový příjezd a přesun příznivců hostujícího Zlínu na fotbalový stadion, jakož i na samotné dění při zápase," uvedla mluvčí uherskohradišťských policistů Milena Šabatová.

Podle ní budou na bezpečnost dohlížet pořádkoví policisté, kriminalisté, členové antikonfliktního týmu, jízdní policisté, psovodi a pořádkové jednotky ze Zlína a z Jihomoravského kraje. „Plynulost silničního provozu navíc budou kontrolovat dopravní policisté, kteří budou v případě potřeby vozidla koordinovat," dodala mluvčí.

Spolupracovat s policií budou i městští strážníci. „Bude to stejné jako u všech rizikových zápasů. Bohužel nemůžu dopředu prozradit, zdali se chystají nějaká výjimečná opatření k pátečnímu zápasu, kdy na něj volně navazuje začátek Slavnostní vína, ale určitě můžu potvrdit, že uděláme vše, co je v našich silách, abychom nepřipustili žádné nepříjemnosti," sdělil Vlastimil Pauřík, velitel městské policie v Uherském Hradišti.

Možné nebezpečí ze strany fotbalových fanoušků řešilo i vedení města. „Kvůli slavnostem vína jsme letos přesunuli zápas na pátek. V původním sobotním termínu by totiž bylo mnohem obtížnější kontrolovat pohyb fanoušků vzhledem k množství lidí, kteří na slavnosti o víkendu zavítají," vysvětlil starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.