Na úterním zasedání předčasně ukončilo první polovinu všech soutěží s výjimkou první a druhé ligy.

„Po dobu přerušení nejsou řídící orgány soutěže oprávněny schválit konání mistrovských a pohárových utkání,“ píše se v komuniké Výkonného výboru FAČR.

Jak budou zbývající zápasy podzimní části dohrána budou v nadcházejících dnech a týdnech řešit svazoví pracovníci. Možností je přitom několik. V případě soutěží vedeních svazem pro Moravu (MSFL a divize) je předběžná dohoda dohrát je v rámci přípravy na jarní část v době přípravy na hřištích s umělým povrchem. V případě krajských a okresních budou zřejmě vložená kola v týdnu, současně může být prodloužena termínový listina.

„Nechci nyní nic předjímat. Kdy a jak budou řešeny odložené podzimní duely, budeme teprve projednávat v příštích dnech na všech úrovních. Určitě budeme chtít najít nejlepší možné řešení. Situace není jednoduchá,“ potvrdil člen VV FAČR a předseda KFS a OFS Zlín Pavel Brímus.

VV FAČR současně odmítl svolávat mimořádnou volební valnou hromadu.

„Nejdříve proběhnou od ledna do března 2021 valné hromady jednotlivých OFS a KFS, následně se bude, a to ještě před finálovým turnajem EURO, konat řádná valná hromada, která bude zároveň valnou hromadou volební,“ píše se v prohlášení VV FAČR.

Bývalý útočník Zlína Martin Bača (v modrém) se na obratu ve Štípě podílel jedním gólem.
Atlético a Torres. Skandování jména bylo ohlušující, vzpomíná Bača