Hosté navzdory reprezentační přestávce zavítali na jih Moravy bez posil z A-týmu se samými mladíky v sestavě. Do vedení se dostali po nenápadné hlavičce Galušky z téměř nulového úhlu, která k překvapení všech, včetně samotného střelce, zapadla do vzdálenější šibenice Prokopovy brány – 0:1.

Domácí mohli ještě do konce poločasu odpovědět, ale Smirnov mířil v tutovce jen do náruče gólmana Kohoutka a stejně si počínal o pár minut později i Zezula. Stav utkání se tak měnil až po přestávce. Fojtík nabídl balon Zezulovi, a ten se z malého vápna už nemohl mýlit – 1:1. K výhře pak měli jednoznačně blíž Břeclavané.

„Ne, že by měli v poli navrch, kombinačně jsme na tom možná byli o chloupek lépe, jenže měli asi čtyři tutovky, které ovšem neproměnili. Nás několikrát podržel gólman Kohoutek," poznamenal Jan Palinek.

Za svou marnivost v koncovce domácí nakonec draze zaplatili, když v 87. minutě a rozhodl přízemní střelou ze dvanácti metrů k tyči Sadílek – 1:2. Byla to přitom vůbec první střela Slovácka na bránu ve druhé půli.

Břeclavský trenér Karel Bečka po porážce jen těžko hledal slova. „Fotbal se hraje na góly. Je to jednoduché. Oni dali ze tří šancí dva góly ze spousty jen jeden. Přitom si vytvoříme tak stoprocentní šance, které se musí dávat. Jdeme sami na brankáře, my se ho jen můžeme zeptat, kam to chce. A pak jej nastřelíme…," kroutil hlavou nešťastný domácí stratég.

„Tři body jsou vzhledem k průběhu hodně šťastné. Domácí pálili tutovky a my jsme dali dva góly z ničeho. Jsem rád, že jsme vynahradili domácí zaváhání s Kroměříží," udělal tečku za zápasem kouč zálohy Slovácka.

Břeclav – 1. FC Slovácko B 1:2 (0:1)

Branky: 53. Zezula – 33. Galuška, 87. Sadílek. Rozhodčí: Mrázek – Dubravský, Knesl. ŽK: 82. Dobšíček (Břeclav). Diváci: 170. 1.

FC Slovácko B: Kohoutek – Pilka, Rusňák, Jeleček, Groulík, Holek, Havlík (46. Michna), Zajíc (46. Fojtášek), Sadílek, Civič, Galuška (83. Machač). Trenér: Palinek.

Modrobílí se v dalším kole MSFL představí svým fanouškům na domácím hřišti v Kunovicích. V neděli od 10.15 hodin přivítají další celek ze špice tabulky Prostějov.