„Samozřejmě že spokojenost s počtem získaných bodů být nemůže. Mohli jsme a taky jsme měli získat daleko víc bodů,“ říká nejmladší kouč v lize.

Devětatřicetiletý rodák z Ratíškovic převzal mužstvo od trenéra Stanislava Levého po šestém kole, první výhry se dočkal až ve středečním pohárovém duelu v Ústí nad Labem.

Ve kterých zápasech mělo podle vás Slovácko bodovat, případně vyhrát?
V Jihlavě jsme byli lepším mužstvem, tam jsme měli vyhrát. Na Bohemians jsme neměli prohrát, protože Bohemka nebyla lepší. V posledním domácím zápase proti Karviné jsme měli bodovat naplno. To jsou ztráty a body, které nám momentálně chybí.

Máte osm bodů, vaše mužstvo je jeden bod od sestupové příčky. Je důvod k panice?
Osobně důvod k žádné panice nemám. Měl bych ho, pokud by mužstvo nepracovalo, kdyby byly problémy s organizací hry. Samozřejmě nás trápí to, co jde vidět na první pohled, ale to netrápí jenom nás. S podobným problémem se potýká víc mančaftů.

Mluvíte o vstřelených brankách?
Jistě, na našem skóre to jde vidět.

Fotbal Ústí nad Labem - Slovácko
Bereme vítězství, které jsme vydřeli jako tým, říká Daníček



Proč to v útoku drhne? Proč nedává Slovácko góly?
Je to ve fotbale ta nejtěžší činnost. Když se podíváme na hráče, kteří nám hrají do ofenzivy, tak jsou to všichni, až na Honzu Navrátila, mladí kluci. Tomáš Zajíc hraje ligu druhý rok, David Machalík druhou půlku sezony, Mara Havlík má dvaadvacet let, takže ti kluci jsou pořád mladí. Chce to čas, ale těžko se to poslouchá, že to chce čas. Fanoušci chtějí vidět vstřelené góly každý zápas, já je chci vidět taky. Tak to ale nefunguje, je potřeba čas. Je potřeba být trpělivý.

Vy musíte stát za svým mužstvem, určitě věříte, že ten čas přijde, ale jak dlouho má být fanoušek trpělivý?
Kdybychom řekli před rokem a půl, že Tomáš Zajíc bude hrát ligu, tak by nám nevěřil nikdo. Davida Machalíka jsme před rokem a půl přemlouvali v kanceláři, ať pokračuje v kariéře, ať nechodí na školu. Oba jsou aktuálně v nároďáku jedenadvacítky. Věřím tomu, že za chvilku z nich budou hráči, kteří budou v lize hodně cenění. Tvrdě pracují a my jim věříme.

Jste spokojený s přístupem hráčů k zápasům? Myslím tím nasazení a bojovnost.
Tady vůbec žádný problém nevidím. Jsem spokojený, i co se týká pracovitosti.

Fotbal Ústí nad Labem - Slovácko
Slovácko si zahraje osmifinále Mol Cupu. V Ústí rozhodlo během sedmi minut



Z Olomouce přišel v létě zkušený Jakub Petr. V základní sestavě nastoupil dvakrát, ale příliš nepřesvědčil. Jsou jeho výkony pro vás zklamáním?
Rozhodně nebudu hodnotit jednotlivé hráče do novin, to určitě dělat nebudu. Hodnocení ode mě hráči slyší po každém zápase tváří v tvář.

Aniž by výrazněji chyboval, tak ze sestavy vypadl stoper Patrik Šimko. Je Tomáš Břečka na jeho místě jistější?
Podobně jako u Jakuba Petra. Řekl jsem jim svoje připomínky osobně. Je moje rozhodnutí, který hráč bude na daném postu.
Pojďme ještě k Lukáši Sadílkovi. Na svém postu podhrotového ofenzivního záložníka moc příležitostí zatím nedostává…
Nastoupil od začátku střetnutí na Bohemce, naskakuje skoro do každého zápasu. Je to hráč, který hrál v loňské sezoně druhou ligu, my jsme ho sledovali dlouho. Před začátkem letošního ročníku chtěl jít sám na hostování do druhé ligy. Osobně jsem mu říkal, ať se o tu ligu popere ve Slovácku. Přijal to. Hodnotím i to, jak hráči pracují na tréninku. Lukáš pracuje velmi dobře, příležitost určitě ještě dostane.

Proti Karviné se zranil v závěru Jakub Rezek, jak to s ním aktuálně vypadá?
Vyskočila mu klíční kost z pouzdra, snad to říkám správně. Na 14 dnů až tři týdny bude ruka v ortéze.

Trenér 1. FC Slovácko Michal Kordula.
Kordula neví, co je širší kádr. Opory v poháru šetřit nebude



A další marodi? Můžete s někým na podzim ještě počítat?
Tomáš Rada je po operaci kolena, že by se zapojil během podzimu, ty prognózy nejsou moc příznivé. Tomáš Ťok má dlouhodobé problémy se zády, je po operaci plotýnky. Byl dokonce v lázních, kde pracoval na posílení zad. Tento týden začal individuálně trénovat, zatím bude dohánět kondiční manko. Během podzimu by se mohl zapojit. Petr Chyla je po operaci ramene.

Trenéři většinou tvrdí, že na podzim chtějí uhrát dvacet bodů, které zajišťují klidné jaro. Máte i vy nějaký podobný plán?
To vůbec, nic podobného nemám. Myslím si, že žádné plánování ani do fotbalu nepatří.

Ve středu jste postoupili přes druholigové Ústí nad Labem do osmifinále národního poháru. Byla to vaše první výhra na lavičce v soutěžním zápase. Uvědomil jste si to?
Ne, na to jsem vůbec nemyslel. Jsem rád, že jsme vyhráli jako tým. Každá výhra je povzbuzením do další práce.

Zbývající podzimní zápasy Slovácka:
Venku: 14.10. Brno, 21. 10. Dukla, 4.11. Teplice, 25.11. Zlín.
Doma: 28.10. Slavia, 18.11. Plzeň, 2.12. Jihlava.