Osmapadesátiletý funkcionář prošel již řadou různých pozic v klubech i svazových komisích, do nynější nejvyšší okresní funkce byl znovuzvolen na začátku února.

Pokud by uspěl i na kraji, zvládal by prý obě předsednictví. „Funkce krajského předsedy je bezplatná, zcela určitě bych seděl v Hradišti a do Zlína dojížděl na výkonné výbory. Pan Pelta je také šéfem Fotbalové asociace ČR a zároveň fotbalovým předsedou libereckého kraje," poznamenal Miko k případnému zdvojení funkcí.

Za svou prioritu označil především finanční pomoc celkům nastupujícím v krajských soutěžích, například zrušením startovného. To za sezonu od všech týmů činí asi 150 tisíc korun.

„Oddíly potřebují dostávat i nějaké volné peníze. Nyní mají k dispozici jen vázané, za něž musí nakupovat třeba sportovní vybavení. Ale úhradu energií pak nemají čím pokrýt, těmito penězi to totiž nesmí," upozorňuje Miko.

Ten je také pro vyplácení odměn některým funkcionářům nikoliv paušálně jako nyní, ale podle výkonu. Chce také vylepšit marketing a financování mládeže. Se sháněním sponzorů dle svých slov nebude mít problém.

Volba krajského fotbalového předsedy se uskuteční tento pátek po 16. hodině ve společenském domě v Otrokovicích. Hlasovat bude dvacítka zástupců oddílů a stejný počet delegátů okresních fotbalových svazů Zlínského kraje.