„Hlavní favorité postupu? Jedním z nich můžou být Rakušané. Mají velkou kvalitu a hrají moderní fotbal." Michal Sadílek

Málokdo na stadionu věděl, že odchovanec Slovácka nastoupil i přesto, že ještě pár dní před utkáním měl velké zdravotní problémy. Ke konci vítězného zápasu už sotva plet nohama, i mezi novináři si vyžádal menší úlevu. „Mám toho dost. Byl jsem trochu nemocný, jestli vám to nevadí, tak se tady trošku opřu," povídal vyčerpaný mladík, který zhruba před rokem podepsal tříletou smlouvu s věhlasným nizozemským klubem PSV Eindhoven.

Jaké jste měl před zápasem zdravotní problémy?

Asi nějaká chřipka. Byl jsem na turnaji s PSV Eindhoven v Itálii a poslední den jsem chytil nějaké horečky, předevčírem už to bylo bez teploty, ale pořád s menší rýmou. Byl jsem docela oslabený.

Čtěte také: S reprezentací doma? Bude to speciální, přiznal slovácký Jakub Rezek

Cítil jste v závěru zápasu, že vám docházejí síly?

Před zápasem jsem byl asi čtyři dny nemocný. Posledních dvacet minut už jsem jenom tahal nohy, muselo to být vidět. Dohrál jsem to tak tak. Hlavně, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce, tři body jsou pro nás strašně důležité

Pojďme k samotnému zápasu, už po deseti minutách jste z gólové pozice přestřelil. Co bylo špatně?

Byla to výborná akce od Dana Turyna. Trošku jsem počítal s tím, že bude dávat balon pod sebe. Z druhé vlny je vždycky víc prostoru. Myslím, že balon trošku skočil, ale v každém případě z toho měla být branka.

V poločase jste vedli o dvě branky. Nepřišlo po přestávce uspokojení nebo podcenění soupeře?

Myslím, že ne. Ze začátku druhé půlky jsme měli dvě šance a mohli jsme se ještě víc uklidnit. Potom jsme začali zbytečně ztrácet balony, z toho pramenily náznaky soupeřových šancí, vytěžili z toho jeden gól. Určitě nepřišlo uspokojení, v kabině jsme si řekli, že musíme pokračovat ve hře z první půlky.

Související: Zbytečná křeč o výhru, přiznal trenér 19letých Suchopárek

To se moc nedařilo. Souhlasíte?

Vždycky když dá soupeř gól, tak je na koni. Tlačili se dopředu, posílili útok, ale znovu říká, že z naší strany tam byla zbytečná ztráta balónů.

Nastoupil jste na postu ofenzivního záložníka. V klubu hrajete spíš do defenzívy. Vyhovuje vám ta pozice?

V pohodě, jsem na to v reprezentaci zvyklý. Hraji pod klukama z hrotu a snažím se sbírat odražené balony. V soubojích jsou výborní, většinou míče vyhrávají, my z toho můžeme těžit do koncovky.

Je pro vás vzácné hrát na stadionu Slovácka?

Jsem strašně rád, že se kvalifikace hraje v Uherském Hradišti, minulý rok jsem tu hrál za sedmnáctku. Jsem nadšený, že můžu hrát doma.

V hledišti jste měl určitě rodinu a kamarády. Byl jste pod větším tlakem?

To ne, vůbec. V zápase to nevnímám. Diváci nás povzbuzovali, to jsem zaregistroval. I díky nim jsme zápas zvládli. S rodinou jsem krátce mluvil po zápase. Byl docela zima, musel jsem rychle do kabiny, trenér říkal, že nemáme být moc dlouho venku, abychom neonemocněli.

V prvním zápase porazilo Rakousko Skotsko o tři branky. Jsou podle vás Rakušané hlavním favoritem na postup?

Asi jo. Je to jeden z těch hlavních favoritů, sledovali jsme ten zápas. Bylo vidět, že Rakušané mají velkou kvalitu, hráli moderní fotbal. Skotové

Čtěte také: Stárci z Popovic převzali vítězných 66 litrů vína

Když se podíváte do budoucna. Jaký je váš nejbližší fotbalový cíl?

Postoupit s reprezentací na Euro. O tom, co přijde dál, to zatím neřeším. Dobře rozjetou soutěž máme i na klubové úrovni. Dělíme se s Ajaxem o první místo, ve hře jsme i o prvenství v nizozemském poháru. Obě soutěže chceme s PSV Eindhoven vyhrát, tak uvidíme.