„Ubytování je na špičkové úrovni. Celé mužstvo je na jednom patře, takže jsme pořád kousek od sebe. Je to super, kluci to nemají daleko k masérům nebo doktorovi. Součástí hotelu je i výborná posilovna a krásné wellness centrum," přibližuje podmínky asistent trenéra Michal Kordula a vyzvedává hlavně tréninkové plochy.

„Absolutní pecka je bezprostřední blízkost dvou skvělých tréninkových hřišť, máme to zhruba pět minut pomalou chůzí," chválí celý areál Michal Kordula, naoko si jenom postěžoval na přílet do Turecka. „Cesta proběhla bez problémů, jen to trošičku trvalo při odbavování na letišti. Byli jsme tam snad hodinu a půl, odbavoval nás asi nějaký učeň nebo začátečník, málem jsme zmeškali odlet."

V uplynulém roce byla výprava Slovácka na hotelu společně s olomouckou Sigmou, letos jsou svěřenci trenéra Habance v komplexu sami. „Je to další plus, ale je klidně možné, že se to během pobytu ještě změní, pokud ale někdo přicestuje, tak v tom nevidím žádný problém."

V deset dopoledne první trénink, oběd o půl čtvrté, odpoledne druhá příprava, večer buď posilovna, nebo regenerace. Tak vypadají dny Slovácka na turecké riviéře. Pokud se hraje zápas, tak je program malinko upravený. V prvním utkání proti dánskému Odense dostala překvapivě přednost mladší sestava.

„Zůstali jsme na hotelu, vedl jsem trénink s Divišem, Kerbrem, Doškem, Břečkou, Kunclem, Hečou a a Šumim (Šumulikoski – pozn. red.). Zápas jsem viděl jenom ze záznamu. Sice jsme 0:1 prohráli, ale ve hře jsme byli dominantní, měli jsme větší držení míče. Soupeř hrozil hlavně z brejků, po jednom z nich se mu podařilo vstřelit jediný gól utkání," okomentoval první duel asistent trenéra Habance. Podobně to vypadalo i v druhém zápase na soustředění proti maďarskému Debrecínu. Sestava už byla plná zkušených hráčů, ale výsledek byl navlas stejný. „Už bych se opakoval, stejný průběh jako proti Odense," povídá Kordula.

Teplota kolem dvaceti stupňů, polojasno, téměř bezvětří. Ideální podmínky pro fotbal, ale některé hráče láká i moře, které je pro našince přece jenom trochu chladnější. Průměrná teplota je v těchto dnech něco okolo patnácti stupňů. „Moře jsem vyzkoušel jenom palcem u nohy, dál nejdu. Po včerejším odpoledním tréninku a prohře v soutěži dovednosti tam musel až po krk Jarda Diviš. Doufám, že nechytne zápal plic, snad mu slaná voda pomůže na jeho léčenou achilovku," přeje si na závěr Michal Kordula, který ve středu oslavil 37. narozeniny­.