„V průběhu vánočních svátků jsme iniciovali jednání o návratu Mariana Kováře. Dnes došlo ke konečné dohodě, která by měla být stvrzena v příštím týdnu podpisem smluv," uvedl na webu 1. FC Slovácko ředitel klubu Vladimír Krejčí s tím, že hráč by měl přijít na přestup.

Angažmá v Jablonci se Kovářovi nevyvedlo podle představ, v jeho mateřském klubu ale věří, že se přibrzděnou kariéru povede znovu nastartovat. „Naše odchovance působící mimo klub dlouhodobě sledujeme, případně jsme s nimi v kontaktu, bylo nám jasné, že budoucnost Mariana v Jablonci je nejistá. V těžké situaci jsme mu nabídli spolupráci. Smyslem je oboustranný prospěch, návrat domů je pro Mariána to nejlepší řešení," je přesvědčený Vladimír Krejčí.

Ani v Uherském Hradišti ale talentovaný útočník nedostane nic zadarmo. Přípravu začne v juniorce. Trenér Slovácka se k jeho budoucnosti vyjádřil opatrně. „Když se naskytla šance získat jej za výhodných podmínek, bylo logické ji využít. Teď bude záležet jen na něm," nechal se slyšet Svatopluk Habanec.

V podobném duchu hovořil i ředitel klubu. „Šanci jistě dostane, ta cesta ovšem nebude jednoduchá. V áčku je kvalitní konkurence a aby se dostal do týmu, bude muset dokázat, že je platnější než někdo jiný ze současného kádru," dodal Vladimír Krejčí.

Marián Kovář zatím v lize odehrál 37 zápasů, v nichž zaznamenal čtyři branky. Před přechodem do dospělého fotbalu byl v dorostenecké lize obávaným kanonýrem, na podzim 2011 nastřílel v sedmnácti zápasech nejvyšší soutěže osmnáct branek, čímž si vysloužil místo v kádru 1. FC Slovácko. Zdobil jej čich na góly a chladnokrevné zakončení. Kvalitními výkony si vysloužil přestup do Jablonce, kde v červenci 2013 podepsal čtyřletý kontrakt. I kvůli zranění se v novém působišti neprosadil a na severu Čech neodehrál jediný ligový zápas. Na podzim hostoval v Jihlavě.