Uherský Brod – Hodonín 2:2 (0:1)

František Ondrůšek se poprvé od svého odchodu z Hodonína postavil proti svému bývalému týmu. Zápas prý ale nijak zvlášť neprožíval. „Utkání jsem nijak prestižně nebral. Ba naopak, na hráče Hodonína jsem se velmi těšil. A soupeře musím za výkon pochválit. Kluci se mi líbili. Hráli opravdu dobře," pochválil mladý tým bývalý ligový gólman, který v sobotu postrádal zraněného bratra Miroslava a Pavla Dvořáka.

Hosté byli v první půli aktivnější, velkou šanci hned ve 4. mi nutě spálil Nevídal „Měl to být gól," posteskl si Vladimír Malár asistent hostujícího trenéra. Hodonín nevyužil ani další dvě šance, na brankáře Pochylého vyzrál až ve 41. minutě špílmachr Šmahaj, který se prosadil po rychlém protiútoku. „Naše vedení bylo zasloužené, ta branka nám pomohla," konstatoval Vladimír Malár.

Hosté nadále ovládali hru a v 78. minutě zvýšili na rozdíl dvou branek, když se po Šturmově přihrávce trefil střídající Salajka – 0:2

„Soupeř byl daleko pohyblivější, důraznější a běhavější než my. My jsme navíc po vlastních rohových kopech nabídli Hodonínu brejkové situace, po kterých nám dával branky," zlobil se František Ondrůšek.

Jeho svěřenci ale za nepříznivého stavu nesložili zbraně a během dvou minut dokázali srovnat skóre. Obě branky měl na svědomí Marek David, který se nejprve prosadil svým důrazem a vzápětí vyrovnal na 2:2 přesnou hlavičkou.

„Pro nás je to jednoznačně obrovská ztráta, protože soupeř hrozil pouze ze standardních situací. Ty jsme v průběhu zápasu dokázali eliminovat, ale v závěru jsme se dopustili dvou chyb při bránění a přišli o náskok. Vedení jsme měli jednoznačně udržet," čertil se Vladimír Malár.

Domácí kouč se mu vůbec nedivil. „Soupeř měl jednoznačně vyhrát, protože byl po celý zápas lepší. Nezvládl ale dvě standardní situace a tím pádem od nás odjíždí jenom s bodem," uzavřel František Ondrůšek, jehož tým se tak nadále krčí na předposlední příčce.

Branky: 85. a 86. M. David – 41. Šmahaj, 78. Salajka. Rozhodčí: Stodůlka – Růžička, Žniva. ŽK: Šálek, Vojtek, Indra – Polák, Drápal. Diváci: 200. Uh. Brod: Jiří Pochylý – Vojtek (81. Plšek), Němčický (81. D. Hruboš), Vrága, Kúdela (16. Solařík) – M. David, R. David, Šálek, Mančík (56. Jan Pochylý) – F. Hruboš, Nevařil (56. Indra). Trenér: F. Ondrůšek.