„Byli bychom velice rádi, aby se nám dařilo i dál, ale liga je strašně dlouhá. Musíme zůstat při zemi a jít s pokorou do každého zápasu. Každé zaváhání nás může stát body," povídá rychlonohý záložník Slovácka. Jedno obrovské zaváhání a zklamání už má mužstvo v letošním podzimu za sebou. Porážka v pohárovém zápase o dvě branky na hřišti divizního Slavičína se rozhodně nečekala ani v nejčernějším scénáři.

„Nechci vyřazení nijak obhajovat, ale takové věci se prostě ve fotbale stávají. V prvním poločase jsme měli tlak i šance, ale nedařilo se dostat balon do branky. Domácí dali gól, hráli na hranici svých možností. Nerad bych mluvil o nějakém podcenění, všechno jsme si vyříkali už v kabině těsně po zápase. Nebylo to od nás to, co mělo být, to je jasné," vrací se k senzačnímu vyřazení záložník Slovácka. A jaká byla reakce ostatních hráčů na porážku od divizního soupeře těsně po zápase? „Nechci to vytahovat do novin, zůstane to v kabině," říká důrazně Hlúpik.

Zítra přijede do Uherského Hradiště mužstvo, které má v letošním podzimu nejlepší fazonu. Slovan Liberec – v lize zatím jako jediný mančaft neprohrál, v pohárové Evropě se dostal do závěrečné fáze Evropské ligy a reprezentační výběr kouče Vrby ozdobili v posledních dvou zápasech David Pavelka a Josef Šural. Hlavně kapitán Slovanu se nečekaně vyšvihl, prakticky přes noc se stal oporou národního týmu. „Davida Pavelku si pamatuji, když byl u nás na hostování ze Sparty. Je to výtečný hráč, technický typ, má rád balon, reprezentace je výsledkem jeho práce. Nominaci si zasloužil, přeji mu to," hodnotí Hlúpik výkony svého bývalého spoluhráče a zároveň upozorňuje na největší zbraně soupeře. „Sezonu mají rozehranou fantasticky, mají fazonu. Šural, Rabušic a Bakoš, to je největší síla Liberce. Musíme uhlídat hlavně Marka Bakoše, je to nevyzpytatelný fotbalista. Doufám, že se s tím popereme, chceme na domácím hřišti vyhrát a připravit Liberci první prohru. Věřím, že se nám to podaří," přeje si odchovanec Slovácka.

Některé prvoligové kluby sáhly v reprezentační pauze k přípravným zápasům. Slovácko se svým fanouškům v žádném přátelském utkání nepředstavilo. Nebude týmu chybět zápasový rytmus? „Pokud mám mluvit za sebe, tak mně přestávka vyhovovala, měl jsem lehčí zranění, bylo dost času se dát dohromady," povídá 25letý fotbalista, který je zatím s herním vytížením spokojený. „Nemůžu si stěžovat, do konce podzimu bych chtěl přidat ještě nějakou branku, hlavně se nezranit a pomoci udržet mančaft v horních patrech tabulky," vypočítává plány na první polovinu Synot ligy.

Město zaplaví v sobotu na Slavnostech vína stovky krojových, hledat mezi fotbalisty Slovácka hráče, který má k vínu a tradicím blízko, nebylo nic jednoduchého. Filip Hlúpik sice pochází z Petrova, to je vinařská vesnička kousek od Strážnice, ve které najdete vyhlášené vinné sklepy v Plžích, ale ve vinohradě byl naposledy jako malý kluk. „Momentálně v rodině vinaře nemáme, ale děda měl vinohrad, dokonce měl i sklípek, takže jsem do vinohradu a do sklepa chodíval, ale to mně bylo tak osm. Potom děda s babičkou vinohrad prodali," vzpomíná a přiznává, že pokud si může vybrat, tak víno je až na druhém místě. „Dřív jsem se ve sklepech v Plžích občas zastavil, ale v poslední době si dám raději pivo," prozradil na závěr odchovanec Slovácka.